Τελευταία Νέα
Πολιτική

N. Σοφιανός (ΚΚΕ) - Ο αγώνας είναι πολιτικός, δίνεται σε τρεις κάλπες με ενιαίο πολιτικό κριτήριο

N. Σοφιανός (ΚΚΕ) - Ο  αγώνας είναι πολιτικός, δίνεται σε τρεις κάλπες με ενιαίο πολιτικό κριτήριο
Υποκριτές χαρακτήρισε όσους υποψηφίους δηλώνουν "ανεξάρτητοι" και "ακομμάτιστοι"
«Προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδωσε ένα σημαντικό κομμάτι του λαού της Αθήνας στις προηγούμενες εκλογές, με την παρουσία μας όχι μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά στην καθημερινότητα των προβλημάτων και των εργαζομένων του δήμου και του λαού της πόλης μας» ανέφερε  , ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.
«Από εκεί και πέρα αυτός ο αγώνας είναι πολιτικός, δίνεται σε τρεις κάλπες με ενιαίο πολιτικό κριτήριο. Βεβαίως το πρόβλημα είναι το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Όμως αυτή η πραγματικότητα που φέρει τη σφραγίδα της ΕΕ έχει υλοποιηθεί και από τους δημάρχους και από τους περιφερειάρχες» τόνισε ακόμα ο υποψήφιος δήμαρχος.
Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση με τις γυναίκες καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες, είπε ότι στον δήμο Αθηναίων απολύονται οι σχολικοί φύλακες, με τις 340 σχολικές μονάδες της Αθήνας να μένουν αφύλακτες, προσθέτοντας ότι στη θέση τους έχουν έρθει 35 εργαζόμενοι «πεντάμηνοι» για επιστάτες και «από εκεί και πέρα ο δήμος για τα υπόλοιπα σχολεία απαντά προς τους γονείς να πληρώσουν με διάφορους τρόπους για να τα προστατεύσουν».
Ο Νίκος Σοφιανός χαρακτήρισε «υποκρισία» τις δηλώσεις των άλλων υποψηφίων ότι είναι «ανεξάρτητοι» και «ακομμάτιστοι» και πρόσθεσε πως «και στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει μια υποκρισία, όταν η λύση ανάγκης που επιλέγεις, αφού έχεις φάει αρνήσεις από κόσμο και κοσμάκη, παρουσιάζεται σαν το νέο, το άφθαρτο κλπ, λες και δεν υπάρχει συνέχεια πολιτική, λες και δεν κρίνεται με αυτά που λέει και κάνει και σε επίπεδο κεντρικό και σε επίπεδο ειδικό».
Ο κ. Σοφιανός τόνισε ότι το κρίσιμο πρόβλημα είναι πολιτικό, το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι η ιδιοκτησία του πλούτου της χώρας να περάσει στα χέρια του λαού, προσθέτοντας ότι «ο σημερινός συσχετισμός δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο και πρέπει να τον αλλάξουμε, αλλά δεν θα τον αλλάξουμε κοροϊδεύοντας τον λαό ότι μέσα στην ΕΕ, με την οικονομία της αγοράς κυρίαρχη, με το χρέος το οποίο το αναγνωρίζουν πλέον όλοι, εκτός από εμάς, να μπορέσει ο κόσμος να ζήσει καλύτερα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης