Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΟΛΠΑ - Αποδεσμεύονται χώροι της λιμενικής ζώνης και παραχωρούνται στην πόλη

ΟΛΠΑ - Αποδεσμεύονται χώροι της λιμενικής ζώνης και παραχωρούνται στην πόλη
Το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας (ΟΛΠΑ) υιοθέτησε την πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας
Την αποδέσμευση χερσαίων χώρων της λιμενικής ζώνης Πάτρας και την παραχώρησή τους στην πόλη, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος.
Ειδικότερα το δ.σ. του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας (ΟΛΠΑ) υιοθέτησε την πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η οποία είχε κατατεθεί τόσο κατά τη διάρκεια ειδικής ημερίδας που είχε γίνει πρόσφατα στην Πάτρα, όσο και σε παρέμβασή του στη Βουλή.
Η απόφαση του ΟΛΠΑ περιλαμβάνει τον αποχαρακτηρισμό του χώρου από τον προβλήτα Αγίου Νικολάου έως τον προβλήτα Γούναρη και τον επαναπροσδιορισμό των ορίων της ζώνης λιμένα, που είναι στην αρμοδιότητα του ΟΛΠΑ.
Επίσης, αποδεσμεύονται χώροι από τη χερσαία λιμενική ζώνη που θα αξιοποιηθούν, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Ακόμα προβλέπεται η διαμόρφωση χερσαίου τμήματος της λιμενικής ζώνης από την οδό Ιερόθεου έως το χείμαρρο Διακονιάρη σε χώρους πρασίνου, με ποδηλατοδρόμο, πίστες αναρρίχησης και πίστες skating, ενώ το κόστος της συντήρησής τους θα επιβαρύνει τον ΟΛΠΑ Πάτρας.
Κριτήριο για τις παρεμβάσεις όπως είχε αναφέρει ο κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτης, ήταν η απόδοση χώρων της λιμενικής ζώνης στους πολίτες και η σύνδεση του λιμανιού με τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Πάτρας.
«Έχουμε ευθύνη να παραδώσουμε ένα λιμάνι χωρίς συρματοπλέγματα, αλλά με χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας για την τοπική κοινωνία» είχε δηλώσει ο υπουργός Ναυτιλίας.
Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η απόφαση μεγιστοποιεί τις δυνατότητες της οικονομικής και της κοινωνικής ανάπτυξης της πόλης, ενώ στόχος είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού λιμανιού, ως στρατηγική πύλη της Δυτικής Ελλάδας, που θα διαμορφώσει ένα αναπτυξιακό περιβάλλον προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης