Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές - Μιχελάκης - "Χάλασε η μανέστρα του ΣΥΡΙΖΑ"

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές - Μιχελάκης -
Για αλλεπάλληλα τεχνάσματα και παραβίαση του Συντάγματος έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
Η καθιέρωση του σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές τέθηκε ως ζήτημα αιχμής κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις λεπτομέρειες άσκησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι κατά τις ευρωεκλογές από τους πολίτες της Ένωσης που κατοικούν σε ένα κράτος- μέλος του οποίου δεν είναι υπήκοοι.
«Δίνουμε στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να επιλέξει αυτούς που κρίνει ικανούς και άξιους για να τον εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή, μια Ευρωβουλή που θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αποφάσεις για την καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων πολιτών και των Ελλήνων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για έλλειψη ψυχραιμίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε να μοιράσει τις θέσεις των Ευρωβουλευτών ανάμεσα στις συνιστώσες και τώρα «κάπου χάλασε η μανέστρα».
Αναρωτήθηκε δε στο σημείο αυτό γιατί θα πρέπει τα κομματικά επιτελεία να καθορίζουν ποιους θέλει ο ελληνικός λαός.
«Επί τριάντα τόσα χρόνια οι ευρωεκλογές ήταν με λίστα και η κυβέρνηση έφερε τον σταυρό προτίμησης μπροστά στον πανικό, που δεν έβρισκε υποψηφίους ούτε το κόμμα της ΝΔ μετά τον τρίτο- τέταρτο υποψήφιο, ούτε το ΠΑΣΟΚ που δεν θα έβρισκε ούτε τον δεύτερο υποψήφιο», είχε δηλώσει νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για αλλεπάλληλα τεχνάσματα και παραβίαση του Συντάγματος.
«Πήγατε και μεταθέσατε τον χρόνο των Ευρωεκλογών. Πρώτα θα γίνει ο πρώτος γύρος των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών και τη δεύτερη Κυριακή, με τον δεύτερο γύρο, οι Ευρωεκλογές. Προφανώς, εξυπηρετείτε κάποιες κομματικές σκοπιμότητες, κάποιες φαντασιώσεις σας, ότι έτσι μπορεί να επηρεάσετε το εκλογικό αποτέλεσμα προς όφελός σας. Αυτό είναι λαθροχειρία», είπε ο κ. Λαφαζάνης
«Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να διαφωνούμε και να αντιδικούμε σε αυτή την αίθουσα με αντικείμενο τον σταυρό προτίμησης, τον πιο δημοκρατικό τρόπο έκφρασης του λαού σε μια εκλογική διαδικασία», σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης