Κοινωνία

Συνελήφθη 50χρονος στη Θεσσαλονίκη για παιδική πορνογραφία

Συνελήφθη 50χρονος στη Θεσσαλονίκη για παιδική πορνογραφία
Η αστυνομία εντόπισε τα ίχνη σε έξι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) παρόχων της ελληνικής επικράτειας
Στη σύλληψη ενός 50χρονου άνδρα στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλος αριθμός σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τον 50χρονο έπειτα από ενημέρωση των ρωσικών αρχών, ότι άγνωστοι χρήστες του Διαδικτύου κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό στο Διαδίκτυο τρία βίντεο σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Τα ηλεκτρονικά ίχνη των χρηστών αυτών εντοπίστηκαν σε έξι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) παρόχων της ελληνικής επικράτειας.
Εν συνεχεία η Δίωξη ενημέρωσε τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και ύστερα από έκδοση σχετικού βουλεύματος για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω Διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του 50χρονου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB stick), στα οποία υπήρχε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης