Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας - Να καταδικαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν τον λαό - Η υπερψήφιση του ΚΚΕ το πραγματικά νέο και ελπιδοφόρο

Κουτσούμπας - Να καταδικαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν τον λαό - Η υπερψήφιση του ΚΚΕ το πραγματικά νέο και ελπιδοφόρο
Ο γγ του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά της συγκυβέρνησης όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε σκορπά αυταπάτες για "εύκολες λύσεις από τα πάνω"
Στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές πρέπει να καταδικαστούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν τον λαό, αλλά και εκείνες οι δυνάμεις που σήμερα αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη και τις κυβερνητικές καρέκλες, με την ουσία όμως της πολιτικής τους πρότασης να κινείται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στο Αιγάλεω, υπογράμμισε ότι η υπερψήφιση του ΚΚΕ παντού θα είναι το πραγματικά νέο και ελπιδοφόρο.
Υπογράμμισε ότι η όποια ανάκαμψη ακολουθήσει, το πιο πιθανό είναι ότι θα δώσει τη θέση της σε νέα πιο βαθιά κρίση, και με αυτή την έννοια, καμία εξασφάλιση και σιγουριά δεν μπορεί να εξασφαλίσει στον λαό «η πολιτική της εξόδου από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου που ακολουθεί σήμερα η ΝΔ, αλλά υπερασπίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ».
Παράλληλα αναφορικά με τις επενδύσεις, είπε ότι μπορεί να γίνουν, αλλά αξιοποιώντας όλο το νέο αντεργατικό οικοδόμημα που έχτισαν οι κυβερνήσεις πριν και μετά το μνημόνιο, «θα μοιράσουν τη μια θέση εργασίας σε δύο και τρείς», και υπογράμμισε ότι «η λαϊκή οικογένεια ζει και θα συνεχίσει να ζει σε καθεστώς απόλυτης χρεοκοπίας και τα επόμενα χρόνια, αν δεν υπάρχουν ριζικές αλλαγές».
«Το πρωτογενές πλεόνασμα, για το οποίο μάτωσε και συνεχίζει να ματώνει ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση το παρουσιάζει ως ισχυρό όπλο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προκειμένου να προωθήσει μέτρα "διαρθρωτικού" χαρακτήρα, δηλαδή μέτρα προς όφελος των μονοπωλίων σε βάρος του λαού» υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκορπά αυταπάτες για «εύκολες λύσεις από τα πάνω» με μία «δήθεν φιλολαϊκή πρόταση» που είναι «ίδιας κοπής διαχείριση».
Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, είπε ότι θέλει να βγάλει «λάδι την ΕΕ και την πολιτική της, γι΄ αυτό λέει ότι το μνημόνιο υλοποιήθηκε με νομοθετικές παρεμβάσεις που οδήγησαν σε παρέκκλιση από το ευρωπαϊκό κεκτημένο», τονίζοντας ότι οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ «για τη δήθεν προστασία των μη προνομιούχων κινούνται στη λογική της διαχείρισης της πιο ακραίας φτώχειας που - και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - θα ζει και θα βασιλεύει».
Ο κ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στην αποστροφή του κ. Τσίπρα ότι στο θέμα του χρέους «δεν συμφέρουν κανένα οι μονομερείς ενέργειες», σημείωσε: «Το ζήτημα δεν είναι τι συμφέρει την ΕΕ και τμήμα του κεφαλαίου, που τα συμφέροντά του εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τι συμφέρει τον λαό: Και ο λαός σήμερα έχει συμφέρον να αποδεσμευτεί από την ΕΕ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο, την εξουσία στα δικά του χέρια».
Πρόσθεσε ότι όσο επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική είναι η άποψη της ΝΔ, ότι η ΕΕ μας έσωσε από τη χρεοκοπία, άλλο τόσο είναι και η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλεργατική και φιλολαϊκή, και τόνισε ότι αμφότερες οι απόψεις θέλουν να καλύψουν ότι η ΕΕ είναι ένωση των καπιταλιστών.
«Για να νοιώθει και να γίνει πιο ισχυρός ο ίδιος ο λαός, χρειάζεται ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους δήμους και στις Περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Αποτελεί μοναδική εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων» τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Τέλος, στη σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αιγάλεω, απηύθυνε χαιρετισμό η υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω της Λαϊκής Συσπείρωσης Βιβή Δάγκα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης