Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ντ. Μπακογιάννη (Ν.Δ.) - Τροχοπέδη για την ανάπτυξη, η ακολουθούμενη φορολογική πολιτική

Ντ. Μπακογιάννη (Ν.Δ.) - Τροχοπέδη για την ανάπτυξη, η ακολουθούμενη φορολογική πολιτική
Πρέπει να αλλάξει η φορολογία και από εργαλείο ταλαιπωρίας των Ελλήνων να αποκτήσει αναπτυξιακή διάσταση, τόνισε η βουλευτής Επικρατείας
Τροχοπέδη για την ανάπτυξη αποτελεί το ακολουθούμενο φορολογικό μοντέλο, επισήμανε σε δηλώσεις της η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής του.
Ειδικότερα, όπως επισήμανε στον σταθμό Real FM, πρέπει «το θέμα της φορολογίας να αλλάξει και από εργαλείο ταλαιπωρίας Ελλήνων να αποκτήσει αναπτυξιακή διάσταση».
Αναφερόμενη στο θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες με το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο, αλλά και στα τσιγάρα σημείωε ότι η φοροδιαφυγή ανέρχεται σε «1,7 δισεκατομμύρια, δηλαδή είναι ακριβώς όσο είναι το χαράτσι το οποίο εξόντωσε τους ανθρώπους. Δηλαδή φτάνουμε σε ένα σημείο πλέον που όλοι μας έχουμε συνείδηση του κόστους της φοροδιαφυγής από τη μια μεριά και από την άλλη της ανάγκης να σοβαρευτεί ο κρατικός μηχανισμός απέναντι στους πολίτες».
Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση, σημειώνοντας ότι «δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Κοντεύει να μου γίνει έμμονη ιδέα το θέμα της φορολογίας και με χαρακτηρίζουν κιόλας ότι όπου πάω μιλάω για τη φορολογία. Για μένα είναι το βασικό πρόβλημα ανάπτυξης της χώρας».
Κληθείσα να σχολιάσει τη σωρεία αποκαλύψεων με τις αμαρτωλές ΜΚΟ στις οποίες φέρεται να ενέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «θέλει μια προσοχή ο χειρισμός ενός πρώην πρωθυπουργού» και πρόσθεσε ότι «όταν η δικαιοσύνη φτάνει να έχει ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό έχει υποχρέωση να του τα θέσει. Γι’ αυτό και εγώ εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζω με πάθος την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Απέναντι στον νόμο είμαστε απολύτως ίσοι. Αυτό πρέπει να ισχύει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης