Τελευταία Νέα
Bank Insider

«Κλειδί» για την αναβάθμιση της Ιταλίας οι… μεταρρυθμίσεις – Παρότρυνση της DBRS στον Matteo Renzi για άμεση δράση!

«Κλειδί» για την αναβάθμιση της Ιταλίας οι… μεταρρυθμίσεις – Παρότρυνση της DBRS στον Matteo Renzi για άμεση δράση!
Στο "Α" η τρέχουσα αξιολόγηση της Ιταλίας
Την άμεση υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος έθεσε ως προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ιταλικής αξιολόγησης, ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS.
Ειδικότερα, ενόψει της νέας κυβέρνησης υπό τον Matteo Renzi, o αναλυτής της DBRS, Giacomo Barisone, κατέστησε αναγκαία την τάχιστη διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.
«Εάν οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιηθούν με γρήγορο ρυθμό, τότε η ιταλική αξιολόγηση θα επωφεληθεί αρκετά» υποστήριξε χαρακτηριστικά.
«Είναι αρκετά σημαντικό οι υποσχέσεις του Matteo Renzi να συνοδευτούν από πράξεις» πρόσθεσε εν συνεχεία, ο αναλυτής της DBRS.
Ωστόσο, ο Giacomo Barisone επανέλαβε την εκτίμηση πως η παραίτηση του Enrico Letta και η αντικατάστασή του από τον Matteo Renzi υπερθεματίζει την ρευστότητα του ιταλικού πολιτικού σκηνικού, όπως αυτό διαμορφώθηκε στις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται πως η DBRS παρέχει στην Ιταλία την αξιολόγηση «Α» με «αρνητικό» outlook.

Τι μετέδιδε στις 16 Φεβρουαρίου το bankingnews.gr:
Έμμεση προειδοποίηση περί επικείμενης υποβάθμισης της ιταλικής αξιολόγησης συνιστούν οι δηλώσεις του επικεφαλής του καναδικού οίκου DBRS, Fergus McCormick.
Ειδικότερα, ο οικονομολόγος του DBRS, αναφερθείς στις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, επισήμανε πως η παραίτηση του Enrico Letta οπωσδήποτε αποτελεί αρνητική είδηση.
«Η παραίτηση του Πρωθυπουργού αυξάνει τις ανησυχίες, καθώς σηματοδοτεί μία επερχόμενη πολιτική αστάθεια» διαμήνυσε χαρακτηριστικά, ο Fergus McCormick.
Αναφερθείς στη δημοσιονομική κατάσταση της Ιταλίας, διέτεινε πως η τροχιά του εθνικού χρέους συνιστά κλειδί για τη πορεία της χώρας.
«Η έξοδος από την ύφεση αποτελεί μία θετική είδηση» παραδέχθηκε παράλληλα. Ωστόσο, καταλήγοντας, τόνισε πως η συντελεσθείσα ανάπτυξη είναι αρκετά αδύναμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης