Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Να αποσυρθεί η «διαταγή» της ΓΑΔΑ στα σχολεία απαιτούν οι εκπαιδευτικοί

Να αποσυρθεί η «διαταγή» της ΓΑΔΑ στα σχολεία απαιτούν οι εκπαιδευτικοί
Η ΓΑΔΑ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας πράξη την πρόσκληση παλιότερων εποχών “... περάστε από το τμήμα διά υπόθεσίν σας....” αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί
Να αποσυρθεί η εγκύκλιος της ΓΑΔΑ που καλεί τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές-συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, για να καταγράψουν και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις γύρω από προβλήματα των σχολείων, ζητάει η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.
Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν σε ανακοίνωση του ότι «η ΓΑΔΑ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας πράξη την πρόσκληση παλιότερων εποχών “... περάστε από το τμήμα διά υπόθεσίν σας....”. Συγκεκριμένα, σε κάποιες περιοχές, το τοπικό αστυνομικό τμήμα κάλεσε σε "σύσκεψη" στο τμήμα τους διευθυντές των σχολείων για να "γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις καλής συνεργασίας"!»
«Η εμπλοκή της ΓΑΔΑ στη λειτουργία των δημόσιων σχολείων είναι επικίνδυνη εξέλιξη! Δείχνει την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να περάσει διά πυρός και σιδήρου τη βάρβαρη πολιτική της στο χώρο της εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας ακόμα και τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό» προσθέτουν οι εκπαιδευτικοί.
Παράλληλα αναφέρουν ότι από το Σεπτέμβρη καταγράφονται δεκάδες κρούσματα διώξεων σε όλη την Ελλάδα απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και άλλους εργαζόμενους, υλοποιώντας το δόγμα "νόμος και τάξη".
Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι το τελευταίο μόνο περιστατικό συνέβη στο 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου, όπου μαθητές που διεκδικούσαν βιβλία, εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και θέρμανση, διώκονται για "διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του σχολείου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης