Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ανοιχτή» σύγκρουση Χρυσής Αυγής – Ένωσης Εισαγγελέων έπειτα από τις δηλώσεις Κασιδιάρη

«Ανοιχτή» σύγκρουση Χρυσής Αυγής – Ένωσης Εισαγγελέων έπειτα από τις δηλώσεις Κασιδιάρη
Ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων
Σκληρή απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, έπειτα από την πρόταση των εφετών ανακριτριών για άρση της ασυλίας των 9 μη υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης σχολιάζοντας την πρόταση των ανακριτριών έκανε λόγο περί «αλητών που λυμαίνονται το δικαστικό σώμα» και «προδοτών που διαπράττουν εσχάτη προδοσία και θα τιμωρηθούν σκληρά».
Βέβαια, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής δεν έμειναν αναπάντητες, με την Ένωση Εισαγγελέων να κάνει λόγο για «λυπηρή απόδειξη καινοφανούς αντίληψης της λειτουργίας των Πολιτειακών θεσμών -μεταξύ των οποίων και της Δικαιοσύνης- από εν ενεργεία βουλευτές».
«Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr:
Να αρθεί η ασυλία των εννέα μη υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής , ώστε να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, ζητούν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου με έγγραφό τους ζητούν την άρση της ασυλίας των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, καθώς από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους φαίνεται ότι προκύπτουν ενδείξεις που καθιστούν αναγκαία την κλήση προς απολογία ολόκληρης πλέον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Παράλληλα, ζητούν να αποδοθεί συμπληρωματική κατηγορία στους βουλευτές Ν. Μιχαλολιάκο, Η. Κασσιδιάρη, Ν. Μίχο, Π. Λαγό, Στ. Μπούκουρα και Γ. Γερμενή για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό την τροφοδότηση της εγκληματικής οργάνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης