Πολιτική

Την ερχόμενη εβδομάδα η συμφωνία για το πλαίσιο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - «58» εν όψει ευρωεκλογών

Την ερχόμενη εβδομάδα η συμφωνία για το πλαίσιο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - «58» εν όψει ευρωεκλογών
Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση των αντιπροσωπειών τους σήμερα, στη Βουλή
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιτευχθεί η τελική συμφωνία για το πλαίσιο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - «58», εν όψει της κοινής καθόδου τους στις ευρωεκλογές, όπως τόνισαν οι τριμελείς αντιπροσωπείες τους κατά τη σημερινή συνάντησή τους, στη Βουλή, η οποία όπως επισήμαναν έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
Στη σημερινή συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συζητήθηκαν πρόσωπα όσον αφορά στο ευρωψηφοδέλτιο, ούτε και τα θέματα του ονόματος και των συμβόλων του, αλλά η συζήτηση επικεντρώθηκε στο γενικό πλαίσιο και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να εκπέμπει το εγχείρημα της συνεργασίας και το ευρωψηφοδέλτιο.
Παράλληλα, συζητήθηκε η θεματολογία της Συνδιάσκεψης, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαρτίου.
Όσον αφορά τον χαρακτήρα της Συνδιάσκεψης, πηγές της Χαρ. Τρικούπη ανέφεραν ότι συζητήθηκε η διακήρυξη για το συνεργατικό σχήμα και πως κεντρικό θέμα θα αποτελούν οι ευρωεκλογές, ενώ θα αναπτυχθούν θεματολογίες ως προς την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος, τις μεταρρυθμίσεις, κ.α., σε σχέση με την Ελλάδα και την Ε.Ε.
Το δεύτερο μέρος της Συνδιάσκεψης θα αφορά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με βασικό πρόταγμα την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης και το να έχουν τον «πρώτο λόγο» οι τοπικές κοινωνίες.
Όσονα φορά το ευρωψηφοδέλτιο, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι υπάρχει η συμφωνία να είναι συναινετικό, ενωτικό, ανανεωτικό και αξιοκρατικό, συμπληρώνοντας πως το ζήτημα είναι πώς αυτό θα γίνει πράξη και ότι η συζήτηση πρέπει να προχωρήσει.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε και η διαμόρφωση ενός κώδικα εσωτερικής δεοντολογίας των υποψηφίων, που θα πρέπει να υπάρξει μετά τη Συνδιάσκεψη και μετά τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.
Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αθήνας συνάντηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ, των «58», της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, της Δυναμικής Ελλάδας, της Πρωτοβουλίας Β, Πολιτείας 2012, Μπροστά και Νέοι Μεταρρυθμιστές.
Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, οι Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Καρύδης και Λευτέρης Κατσικαρέλλης. Την τριμελή αντιπροσωπεία των «58» αποτελούσαν οι Σάκης Κουρουζίδης, Χρήστος Λάζος και Βασίλης Βαμβακάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης