Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας (KKE) - Όταν η κυβέρνηση λέει «επιστροφή του πλεονάσματος», εννοεί κάποια προεκλογικά ψίχουλα

Δ. Κουτσούμπας (KKE) - Όταν η κυβέρνηση λέει «επιστροφή του πλεονάσματος», εννοεί κάποια προεκλογικά ψίχουλα
Κάλεσμα στήριξης του διπλού ψηφοδελτίου του ΚΚΕ απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας
Σε συνάντηση των εργατών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και των αυτοαπασχολουμένων με την πρόταση του ΚΚΕ, τη «μόνη φιλολαϊκή, ρεαλιστική πρόταση διεξόδου» και επιλογή του αγωνιστικού, ριζοσπαστικού ψηφοδελτίου του ΚΚΕ και για την Ευρωβουλή και για τον δήμο και για την Περιφέρεια, κάλεσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε στον Βόλο.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι όταν η κυβέρνηση λέει «ανακούφιση με επιστροφή του πλεονάσματος στην κοινωνία», εννοεί κάποια προεκλογικά ψίχουλα στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους ένστολους, τα οποία δεν θα αλλάξουν τη σκληρή καθημερινότητα ενός ολόκληρου λαού.
Πρόσθεσε ότι η εικόνα που περιγράφει ο πρωθυπουργός για έξοδο από την κρίση είναι εκείνη της Ελλάδας της καπιταλιστικής κερδοφορίας, «και γι΄ αυτό η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα θα συνεχίσουν να ματώνουν καθημερινά».
Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επιστροφή στους μισθούς και τις συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα με οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε με κορμό την ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, και συμπλήρωσε ότι οι υπαρκτές επιμέρους διαφορές των δύο κομμάτων δεν πρέπει να μπερδεύουν τον λαό, τονίζοντας ότι «ανεξάρτητα από τις διαφορές τους, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν στη στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου».
Ο κ. Κουτσούμπας σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το χρίσμα από τους Έλληνες βιομηχάνους γι΄ αυτό ομολογεί ότι έχει πάρει ταξική θέση, βρίσκεται στην απέναντι όχθη από την εργατική τάξη, τον λαό».
Αναφερόμενος σε όσα είπε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «η Ελλάδα έχει μόνιμη τρύπα στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, πιο πολύ απ’ ό,τι των επιχειρήσεων», ο κ. Κουτσούμπας αναρωτήθηκε: θα καλύψει (ο ΣΥΡΙΖΑ) αυτή την «τρύπα» αυξάνοντας τους ήδη αυξημένους συντελεστές φορολόγησης των εργαζομένων, θα διευρύνει τη φορολογική βάση, με φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ, ή μήπως σκέπτεται να καταργήσει τη μείωση φόρου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με εισόδημα μέχρι 21.000 ευρώ;
Απευθυνόμενος στους άνεργους εργοστασίων της Μαγνησίας, υποστήριξε ότι «το κλείσιμο αυτών των επιχειρήσεων αξιοποιούν οι βιομήχανοι για να απαιτήσουν περισσότερα προνόμια», ενώ πρόσθεσε ότι οι άνεργοι της Μαγνησίας το μόνο που έχουν να κερδίσουν από τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί τοπικής ανάπτυξης με επένδυση στον κλάδο του Τουρισμού, είναι «ότι κέρδισαν και οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό με τους μισθούς πείνας των 500 και 400 ευρώ και μόνο για μερικούς μήνες τον χρόνο».
«Αυτή είναι η ανάπτυξή τους που δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, απλά θα τη διαχειριστεί και θα την ανακυκλώσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα» ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, καταλήγοντας: «Σήμερα, άμεσα η προοπτική με ελπίδα για τον λαό βρίσκεται στην αναγέννηση μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, που θα παλέψει για να αδρανοποιηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα συμβάλλει στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης