Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το φθινόπωρο η ενεργοποίηση του συστήματος ιχνηθέτησης καυσίμων για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου καυσίμων

Το φθινόπωρο η ενεργοποίηση του συστήματος ιχνηθέτησης καυσίμων για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου καυσίμων
Αν και έχει ολοκληρωθεί η τεχνική διαβούλευση, θα απαιτηθεί χρόνος για την υλοποίηση του συστήματος εντός της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
Τέλος Ιουνίου εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η μελέτη για το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα ιχνηθέτησης καυσίμων.
Αν και έχει ολοκληρωθεί η τεχνική διαβούλευση για τις τεχνολογίες ιχνηθέτησης καυσίμων και τα συστήματα τις υποδομές ψηφιακής παρακολούθησης και τη διαχείριση ιχνηθέτησης καυσίμων, θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος για την υλοποίηση του συστήματος που θα δημιουργηθεί εντός της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Το πρώτο σκέλος του έργου αποτελούν οι τεχνικές προδιαγραφές αξιολόγησης τεχνολογιών ιχνηθέτησης καυσίμων μαζί με τις απαιτήσεις διεργαστηριακού ελέγχου, ο οποίος διενεργείται με τον συντονισμό του Γενικού Χημείου του Κράτους σύμφωνα με το πρότυπο ποιότητας ΕΛΟΤ ISO 17025.
Το δεύτερο σκέλος αφορά την ανάπτυξη του  συστήματος εντός της ΓΓΠΣ που θα ενισχύσει τον ελεγκτικό μηχανισμό και θα περιορίσει το λαθρεμπόριο καυσίμων.
Η ενεργοποίηση του συστήματος ιχνηθέτησης καυσίμων αναμένεται στο τέλος του φθινοπώρου 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης