Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαμαρτυρία αστυνομικών στη Βουλή για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ

tags :
Διαμαρτυρία αστυνομικών στη Βουλή για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ
Είναι προγραμματισμένη για τις 9:00 το πρωί


Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή προχωρούν στις 09:00 το πρωί οι αστυνομικοί δια των προέδρων και των γενικών γραμματέων των σωματείων τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης ΕΛ.ΑΣ.
Σε ανακοίνωση τους οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι το επίμαχο νομοσχέδιο δεν έχει ψηφιστεί επί της αρχής αλλά έχει παραπεμφθεί προς τούτο σε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα, αφού προηγηθεί σήμερα ακρόαση φορέων.
«Η εξέλιξη αυτή ουδόλως μας ικανοποιεί, αφού η θέση μας ήταν και παραμένει: - η απόσυρση των διατάξεων που αφορούν στην «αναδιοργάνωση της αστυνομίας», - η σύσταση διακομματικής επιτροπής και η εκπόνηση μελέτης με τη συμμετοχή επιστημονικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, ώστε με νηφαλιότητα και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον να προκύψει μια αστυνομία για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Δυστυχώς, το νομοσχέδιο δεν παρέχει καμία εγγύηση ότι λειτουργεί επ' ωφελεία της ελληνικής κοινωνίας και του Έλληνα Αστυνομικού» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία υπογραμμίζει πως δεν είναι δυνατό να υπάρξουν καθοριστικές βελτιώσεις στα στενά χρονικά περιθώρια ενός ή δύο 24ωρων.
Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για συρραφή ισχυουσών διατάξεων και νομοθετημάτων που μεταβάλλουν απλά τη διοικητική δομή της ιεραρχίας με κατάργηση του Αρχηγείου, με κατάργηση της υπάρχουσας δομής της Αστυνομικής Διεύθυνσης, με δημιουργία παράλληλων Κλάδων, χωρίς ενδιάμεση διοικητική υπαγωγή, με επιφόρτιση με πρόσθετα καθήκοντα όπως των μεταγωγών- των μέτρων τάξης στα δικαστήρια στις αίθουσες συνεδριάσεων, κοκ.
«Το Υπουργείο, ενώ κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του επί ένα χρόνο, επιζητεί την συγκατάθεσή μας την τελευταία στιγμή, σε μια διαδικασία προσχηματικού διαλόγου και μάλιστα χωρίς να δημοσιοποιεί ούτε τώρα τις αλλαγές που έχει σχεδιάσει για μας, χωρίς εμάς, καθώς επίκειται για την εφαρμογή του νόμου, η έκδοση πλήθους νέων Προεδρικών Διαταγμάτων και Υπουργικών αποφάσεων που αφορούν την υπηρεσιακή, ατομική και οικογενειακή υπόστασή μας» αναφέρουν οι αστυνομικοί.
Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τις τοπικές κοινωνίες, τους βουλευτές, τους τοπικούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης και τα προεδρεία μαζικών φορέων για το νομοσχέδιο που λανσάρεται ως «μεταρρύθμιση» του Αστυνομικού Οργανισμού.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης