Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ - Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ομιλία του M. Schulz στην χώρα - Συγγνώμη απαιτεί το Εβραϊκό Κόμμα

Ισραήλ - Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ομιλία του M. Schulz στην χώρα - Συγγνώμη απαιτεί το Εβραϊκό Κόμμα
Ο Schulz αναφέρθηκε σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ στερεί από τους Παλαιστίνιους μεγάλο μέρος του νερού στη Δυτική Όχθη
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ομιλία του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz στην Κνεσέτ καθώς αναφέρθηκε στο θέμα της κατανομής του νερού σε Εβραίους και Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Ο Schulz αναφέρθηκε σε ανεπιβεβαίωτες, όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος, πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ στερεί από τους Παλαιστίνιους μεγάλο μέρος του νερού στη Δυτική Όχθη.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ρώτησε τους ισραηλινούς βουλευτές αν είναι αλήθεια ότι οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν κατά μέσο όρο 17 λίτρα νερού την ημέρα κατ’ άτομο, ενώ οι Ισραηλινοί που ζουν στη Δυτική Όχθη περίπου 70 λίτρα. Λέγοντας ότι την καταγγελία αυτή του την έκανε «ένας νεαρός Παλαιστίνιος».
«Δεν έχω ελέγξει τα στοιχεία», σημείωσε ο Schulz και πρόσθεσε: «Σας ρωτώ αν αυτό ισχύει».
Οι Ισραηλινοί βουλευτές του κόμματος της Εβραϊκής Εστίας, που τάσσεται υπέρ της προσάρτησης της Δυτικής Όχθης, βγήκαν από την αίθουσα του κοινοβουλίου και φώναξαν «ντροπή σου!» στον Schulz, ενώ σε ανακοίνωσή του το κόμμα επεσήμανε: «Οι ισχυρισμοί που ακούστηκαν στην Κνεσέτ είναι πολύ σοβαροί. Το Εβραϊκό Κόμμα απαιτεί μια συγγνώμη από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, που ξεστόμισε δύο ψέματα στη διάρκεια της ομιλίας του, τα οποία του είπαν Παλαιστίνιοι».
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ισραήλ και τα δεδομένα που έχει λάβει από την Παλαιστινιακή Αρχή, η διαφορά στην κατανομή του νερού στην οποία αναφέρθηκε ο Schulz δεν είναι σωστή και πρόσθεσε ότι είναι πολύ μικρότερη — χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.
«Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ειλικρινά “δεν το έχω ελέγξει”, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε από το να επαναλάβει (αριθμούς) και να εκτοξεύσει κατηγορίες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης