Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιτυχής και η δεύτερη έξοδος της Πορτογαλίας στις αγορές – Άντλησε 3 δισ. από δημοπρασία 10ετούς ομολόγου – Σε χαμηλό 4 ετών το επιτόκιο

Επιτυχής και η δεύτερη έξοδος της Πορτογαλίας στις αγορές – Άντλησε 3 δισ. από δημοπρασία 10ετούς ομολόγου – Σε χαμηλό 4 ετών το επιτόκιο
Στο 5,112% το επιτόκιο δανεισμού της ιβηρικής χώρας
Μία ακόμη επιτυχημένη έξοδο στις αγορές – η δεύτερη για το 2014 - πραγματοποίησε η Πορτογαλία, ενόψει και της αποχώρησης της τρόικα από τη Λισαβόνα.
Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας προέβη στη δημοπρασία 10ετούς ομολόγου, αντλώντας 3 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο δανεισμού να διαμορφώνεται στο 5,112%.
Πρόκεται για το χαμηλότερο επιτόκιο των τελευταίων 4 ετών!
Εντυπωσιακή ήταν η ζήτηση των επενδυτών, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 9,5 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η Πορτογαλία λαμβάνει την εξής αξιολόγηση: «Βa3» από την Moody’s, «ΒΒ+» από την Fitch και «ΒΒ» από την Standard & Poor’s.
Παράλληλα, η εξάρτηση του πορτογαλικού τραπεζικού συστήματος από την ΕΚΤ υποχώρησε σε χαμηλό 2 ετών, καθώς τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στα 47 δισ. ευρώ.
Με τις πορτογαλικές τράπεζες να καθίστανται πιο ελκυστικές για τους επενδυτές, οι εγχώριες τράπεζες δανείστηκαν από την ΕΚΤ τον Ιανουάριο μόλις 47 δισ. ευρώ έναντι 47,86 δισ. το Δεκέμβριο.
Τελευταία φορά που το εν λόγω ποσό υποχώρησε κάτω των 47 δισ. ήταν τον Ιανουάριο του 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης