Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιμελητήριο Θεσ/νίκης - Απαράδεκτα υψηλές οι τιμές των διοδίων, θίγουν τους επαγγελματίες του εμπορίου

Επιμελητήριο Θεσ/νίκης - Απαράδεκτα υψηλές οι τιμές των διοδίων, θίγουν τους επαγγελματίες του εμπορίου
Δεν θα επιτευχθεί ο στόχος είσπραξης περισσότερων εσόδων με τα υψηλά διόδια, εκτιμά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου
Συνεχίζουν οι αντιδράσεις σχετικά με την αύξηση των τιμών των διοδίων. Αυτή τη φορά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, που κοινοποίησε και στον υπουργό Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδη, τονίζει ότι είναι απαράδεκτα υψηλές και υπογραμμίζει ότι θίγουν τους επαγγελματίες του εμπορίου, των μεταφορών, του τουρισμού, αλλά και τους τελικούς καταναλωτές.
Στην επιστολή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης, σημειώνει ότι «οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν καθημερινά το οδικό δίκτυο στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα οφείλουν να σταματήσουν για πληρωμή σε 10 σημεία διοδίων, ενώ σε πολλά τμήματα του συγκεκριμένου οδικού άξονα οι οδηγοί δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών διαδρομών».
Προσθέτει ακόμη ότι «το μεταφορικό κόστος αντί να αποτελεί κίνητρο ανάπτυξης και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας εξελίσσεται σε υψηλό εμπόδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα σε μια περίοδο που καταβάλλεται προσπάθεια για τη δημιουργία αποδοτικών δικτύων μεταφορών».
Τέλος, εκτιμά ότι «με τα υψηλά διόδια ο στόχος της είσπραξης περισσότερων εσόδων δεν θα επιτευχθεί, ενώ αντίθετα η πραγματική οικονομία θα δεχθεί ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα» και ζητά την παρέμβαση του κ. Σαμαρά «για να διαμορφωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα οι τιμές των διοδίων και η χρήση τους να επιβάλλεται αναλογικά με τη χρήση του δρόμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης