Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμερα η συζήτηση του σ/ν για τα Σώματα Ασφαλείας - Αποδιοργάνωσή τους καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα η συζήτηση του σ/ν για τα Σώματα Ασφαλείας - Αποδιοργάνωσή τους καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Αντί να λύνει τα υπάρχοντα προβλήματα και να αναβαθμίζει τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, προχώράει στην περαιτέρω αποδιοργάνωσή τους
Αρχίζει σήμερα το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο στις συνδικαλιστικές ενώσεις των ενστόλων όσο και σε κόμματα.
Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, με το εν λόγω νομοσχέδιο θα βελτιωθούν έτι περαιτέρω η αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ θα μειωθούν κατά 43% οι διοικητικές δομές της, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να βγουν από τα γραφεία στον δρόμο.
Πάντως, από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αποδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας, τονίζοντας ότι με το σχετικό νομοσχέδιο αντί να επιλύονται τα υπάρχοντα προβλήματα και να αναβαθμίζεται η λειτουργία και η αποτελεσματικότητά τους, προχωράει η περαιτέρω αποδιοργάνωσή τους.
Μάλιστα, βουλευτές του κόμματος εξέφρασαν τη διαφωνία τους και σε συνάντηση που είχαν χθες με τα προεδρεία των ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ.
Η Κουμουνδούρου κάλεσε σε ανοικτή ακρόαση τους συνδικαλιστικούς φορείς των αστυνομικών και των πυροσβεστών, προκειμένου να καταλήξουν «σε μία λειτουργική πρόταση, την οποία θα αποδέχονται και αυτοί που θα την εφαρμόσουν».
Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, από την πλευρά τους και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εξέφρασαν την άποψη ότι το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί, είναι προχειρογραμμένο, δεν λύνει κανένα από τα υπάρχοντα προβλήματα, αντίθετα τα πολλαπλασιάζει και επί της ουσίας είναι ανεφάρμοστο.
Ζήτησαν την απόσυρσή του και την κατάρτισή του από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ηγεσίας, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, εξειδικευμένοι επιστήμονες και κοινωνικοί φορείς, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση αυτών που θα το εφαρμόσουν και αυτών που θα δεχθούν τις υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης