Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μέλη της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης της Τουρκίας DHKP-C οι 4 συλληφθέντες στου Γκύζη – Οδηγούνται στον Εισαγγελέα

Μέλη της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης της Τουρκίας DHKP-C οι 4 συλληφθέντες στου Γκύζη – Οδηγούνται στον Εισαγγελέα
Ζητούμενο για την Αντιτρομοκρατική οι προθέσεις τους αλλά και πώς έφτασε στη γιάφκα ο βαρύς οπλισμός


(upd) Το σενάριο που ήθελε τους τέσσερις Τούρκους, κουρδικής καταγωγής που συνελήφθησαν για το βαρύ οπλισμό στο διαμέρισμα-γιάφκα στου Γκύζη, να αποτελούν μέλη του επιχειρησιακού βραχίονα της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης της Τουρκίας με την επωνυμία DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), επιβεβαιώνεται κατόπιν και των επίσημων ανακοινώσεων από την ΕΛ.ΑΣ.
Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκε ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο οποίος καταζητούνταν διεθνώς για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C.
Σε βάρος του έχει ζητηθεί η σύλληψη και έκδοσή του στην Τουρκία.
Σε βάρος του 49χρονου, ο οποίος κυκλοφορούσε με πλαστά βουλγαρικά έγγραφα, εκκρεμεί ελληνικό και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση έκρηξης στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2011.
Όσον αφορά τους υπόλοιπους συλληφθέντες, τα στοιχεία τους δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα, καθώς είτε δεν διέθεταν έγγραφα είτε αυτά που διέθεταν (π.χ.άδεια παραμονής) ήταν πλαστά.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, οι συλληφθέντες είχαν ενοικιάσει το διαμέρισμα στου Γκύζη ως Σύριοι τον τελευταίο χρόνο περίπου.
Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη κατοχή από κοινού οπλισμού και εκρηκτικών υλών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφία μετά χρήσεως και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Όσον αφορά τα κατασχεθέντα όπλα και εκρηκτικά, ήδη εξετάζονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου  να διακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα-γιάφκα των τεσσάρων Τούρκων βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά, ανάμεσα στα οποία ένα καλάσνικοφ, γεμιστήρες, ένα πιστόλι 7.65, ένα πιστόλι Browning 7.65, ένα πιστόλι CZ, ένας σιγαστήρας, ένα υποπολυβόλο Scorpion, ένα  υποπολυβόλο Mini UZI 9mm PARA, πλήθος  σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων, 6,35 κιλά ζελατοδυναμίτιδα σε μασούρια και συσκευασίες, 26 ηλεκτρικούς και 19 κοινούς πυροκροτητές, δύο χειροβομβίδες F1, καθώς και χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας.
Επιπλέον, εντοπίστηκαν μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.
Μείζον ζήτημα για την Αντιτρομοκρατική είναι να διακριβώσει ποιος ήταν ο στόχος των τεσσάρων συλληφθέντων καθώς και το πώς έφτασε ο βαρύς οπλισμός στο διαμέρισμα τους.
Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί την DHPC μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έχει επιτεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στα γραφεία του Ερντογάν στην Άγκυρα.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης