Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Να σταματήσουν τα παιχνίδια λάσπης κατά του Μηλιάκου – Δεν υπάρχει πόρισμα για την ΑΤΕ και τον Μηλιάκο αναφέρουν από την ΤτΕ

Να σταματήσουν τα παιχνίδια λάσπης κατά του Μηλιάκου – Δεν υπάρχει πόρισμα για την ΑΤΕ και τον Μηλιάκο αναφέρουν από την ΤτΕ
Ορισμένοι συκοφάντες του χειρότερου είδους διασπείρουν ανυπόστατες φήμες για να προκαλέσουν σύγχυση…
Για μια ακόμη φορά ο Δημήτρης Μηλιάκος ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας βρέθηκε στοχοποιημένος, διαδίδοντας ορισμένοι ότι θα του απαγγελθούν κατηγορίες για θαλασσοδάνεια και χορηγήσεις προς τα πολιτικά κόμματα.
Πάντως πηγές στην ΤτΕ αναφέρουν ότι δεν έχει υπάρξει πόρισμα για την Αγροτική και την διοίκηση Μηλιάκου η οποία δεν κατηγορείται για οτιδήποτε.
Το παράδοξο είναι ότι η διοίκηση Μηλιάκου στην ΑΤΕ συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό στην εξυγίανση της χρεοκοπημένης Αγροτικής τράπεζας καθώς όσοι σκοπίμως λησμονούν η ΑΤΕ παραδόθηκε το 2004 με αρνητική καθαρή θέση περίπου -300 εκατ ευρώ.
Υλοποιήθηκε αύξηση κεφαλαίου, η τράπεζα απέκτησε ισχυρό μερίδιο στην στεγαστική πίστη κοντά στο 9% επί διοίκησης Μηλιάκου ενώ επιχειρήθηκε να μπει τάξη στην μεγάλη αταξία που είχε υπάρξει με τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί προς επιχειρηματίες.
Κατηγορούν ορισμένοι δόλια και σκόπιμα τον Μηλιάκο ότι έδωσε θαλασσοδάνεια σε μέσα ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα.
Ο Μηλιάκος έκλεισε μεγάλες υποθέσεις όπως Μπατατούδης και Αλαμανής στέλνοντας τις υποθέσεις στην δικαιοσύνη.
Επιχείρησε και σε ορισμένες περιπτώσεις πέτυχε να εξασφαλίσει ακόμη μεγαλύτερες εξασφαλίσεις σε δάνεια που είχαν χορηγηθεί επί εποχής Λάμπρου στην ΑΤΕ.
Όσον αφορά τα δάνεια προς τα μέσα ενημέρωσης, με βάση πληροφορίες που έχουμε συλλέξει προκύπτουν τα εξής.
1)Τα δάνεια προς την Απογευματινή και τον Σαραντόπουλο σχεδόν στο σύνολο τους αποπληρώθηκαν.
2)Ο επιχειρηματίας Βρυώνης είχε συνάψει δάνειο περίπου 4 εκατ και το οποίο επί εποχής Μηλιάκου είχε μειωθεί στο 1 εκατ  ευρώ.
3)Ο Δ. Κοντομηνάς είχε ζητήσει δάνειο αλλά δεν του χορηγήθηκε ενώ κατάφερε η διοίκηση Μηλιάκου να πάρει προσωπική επιταγή του επιχειρηματία ως εξασφάλιση για δάνειο που είχε χορηγηθεί επί εποχής Λάμπρου.
Το δάνειο εξυπηρετήθηκε.
4)Ο Τράγκας είχε υποβάλλει αίτημα να πάρει δάνειο 17 εκατ από την Αγροτική αλλά απορρίφθηκε.
Εγκρίθηκε δάνειο 4 εκατ και έως την λήξη της θητείας του Μηλιάκου είχε μειωθεί στα 500-600 χιλιάδες ευρώ.
5)Κατάφεραν και απέσπασαν μέσω της διαδικασίας της κατάσχεσης,  περιουσιακά στοιχεία από τον Ανδρουλιδάκη, όπως αυτοκίνητα, ελικόπτερο και ακίνητα.
Το δάνειο του Ανδρουλιδάκη είχε χορηγηθεί από την διοίκηση Λάμπρου και δεν αποπληρώθηκε ποτέ.
6)Ο Γιώργος Κύρτσος είχε ζητήσει δάνειο από την Αγροτική τράπεζα αλλά δεν εγκρίθηκε.

Όσον αφορά τα δάνεια προς τα κόμματα

Ο κύριος όγκος των δανείων προς τα πολιτικά κόμματα είχαν χορηγηθεί επί εποχής Λάμπρου.
Η διοίκηση Μηλιάκου υποχρέωσε μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες να μπορεί να ενεργοποιεί τις συμβάσεις αν π.χ. δεν αποπληρώνονται τα δάνεια να μπορεί η Τράπεζα να δεσμεύει επιχορηγήσεις καθώς τα δάνεια έφεραν εγγυήσεις από τις επιχορηγήσεις που λάμβαναν τα πολιτικά κόμματα.
Και ενώ ο Μηλιάκος προσπάθησε να διασφαλίσει ότι τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί προς τα κόμματα την εποχή που μεσουρανούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άλλοι έπρατταν το ακριβώς αντίθετο επιχείρησαν να απομονώσουν τα δάνεια από τις επιχορηγήσεις.
 Να σταματήσει λοιπόν, ο λαϊκισμός, η πρόκληση και η λάσπη που εκτοξεύουν ορισμένοι δόλια με στόχο την συκοφαντία.
Ο Μηλιάκος βοήθησε ώστε η Αγροτική από ένα τραπεζικό κουφάρι να μετεξελιχθεί σε τράπεζα.
Τώρα αν κάποιοι άλλοι την κατάντησαν εκ νέου κουφάρι οδηγώντας την στην χρεοκοπία  και στην διάσπαση της σε good και bad bank θα τους κρίνει η ιστορία και η δικαιοσύνη.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης