Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η προετοιμασία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών εν όψει ευρωεκλογών στην ατζέντα της συνάντησης Massimo D' Alema - Ν. Ανδρουλάκη (ΠΑΣΟΚ)

Η προετοιμασία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών εν όψει ευρωεκλογών στην ατζέντα της συνάντησης Massimo D' Alema - Ν. Ανδρουλάκη (ΠΑΣΟΚ)
Λανθασμένη επιλογή οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας
Η προετοιμασία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και η δημιουργία εναλλακτικής πρότασης για την αλλαγή στην Ευρώπη, εν όψει των ευρωεκλογών, τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός και πρόεδρος του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Σπουδών (FEPS), Massimo D' Alema, με τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα γιατί αποτελούν λανθασμένη επιλογή και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει μέσα από μέτρα σκληρής λιτότητας, αλλά από θαρραλέες αποφάσεις που θα αφορούν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
Εκτίμησε ακόμη ότι η νίκη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τον Martin Schoulz θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ριζικών αλλαγών για την Ευρώπη.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η συνταγή της σκληρής λιτότητας και οι κοινωνικές ανισότητες που αυτή δημιουργεί, πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα και συμπλήρωσε ότι η σημερινή Ευρώπη δεν ανταποκρίνεται στο όραμα των εμπνευστών της, γεγονός που συμβάλλει στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και του λαϊκισμού.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Alain Bloedt, σύμβουλος Επικοινωνίας του FEPS, ο Παναγιώτης Αλαμάνος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ο γραμματέας του Τομέα Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Γιάννης Γαλαριώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης