Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - Παρουσιάστηκε πολιτική πρωτοβουλία για την υποστήριξη του Τσίπρα στις ευρωεκλογές

Ιταλία - Παρουσιάστηκε πολιτική πρωτοβουλία για την  υποστήριξη του Τσίπρα στις ευρωεκλογές
Πρόκειται για την "Λίστα Τσίπρα", οι υποψήφιοι της θα ενταχθούν, αν και όσοι εκλεγούν, στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς
Η ιταλική «Λίστα Τσίπρα», μια πολιτική πρωτοβουλία η οποία πρόκειται να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές του επόμενου Μαΐου για να στηρίξει την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσιάσθηκε σήμερα επίσημα στην έδρα της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Τύπου στην Ρώμη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι, ο ιστορικός και κοινωνιολόγος Μάρκο Ρεβέλι, ο φιλόσοφος Πάολο Φλόρες Ντ΄Αρκάϊς, ο κοινωνιολόγος Λουτσιάνο Γκαλίνο, ο οικονομολόγος Γκουίντο Βιάλε και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μπάρμπαρα Σπινέλι.
«Δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρώπη, επιθυμούμε μια άλλη Ευρώπη. Θέλουμε να αλλάξουμε ριζικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένοντας όμως μέσα σε αυτή», τόνισαν η Μπάρμπαρα Σπινέλι και ο Γκουίντο Βιάλε.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου υπογραμμίσθηκε ότι «η λίστα είναι ανοικτή στη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται να την στηρίξουν, αλλά δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στους υποψήφιους, άτομα που τα τελευταία δέκα χρόνια είχαν πολιτικά αξιώματα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο».
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της «Λίστας» πρόκειται να ενταχθούν, αν και όσοι εκλεγούν, στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL), ενώ τα ονόματα των υποψηφίων, σε όλη την Ιταλία, πρόκειται να γίνουν γνωστά τις αμέσως επόμενες ημέρες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης