Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γαμβρίλης (πρόεδρος Attica Bank) - Αν στηριχθεί στην υγιή επιχειρηματικότητα, η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει οριστικά στην ανάπτυξη

tags :
Γαμβρίλης (πρόεδρος Attica Bank) - Αν στηριχθεί στην υγιή επιχειρηματικότητα, η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει οριστικά στην ανάπτυξη
Τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η Attica Ventures
H ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να αφήσει πίσω της τον εφιάλτη της ύφεσης, να επιστρέψει οριστικά στην ανάπτυξη και να περάσει σε μια νέα περίοδο ευημερίας.
Τα ανωτέρω δήλωσε ο πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της Attica Bank, Γ. Γαμβρίλης, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Attica Ventures, μέλος του Ομίλου Attica Bank και πρωτοπόρος εταιρεία στο χώρο του venture capital.
Αναφερόμενος στο ρόλο της Attica Ventures, ο κ. Γαμβρίλης σημείωσε «η Attica Ventures έχει γράψει τη δική της ιστορία στην οικονομική ζωή του τόπου και έχει σταθεί στο πλευρό πολλών μικρομεσαίων, καινοτόμων επιχειρήσεων, παρέχοντας κεφαλαιακή αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη. Οι επιχειρήσεις αυτές, όχι μόνο άντεξαν στην καταιγίδα της κρίσης, αλλά έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις».
Επιπλέον, για τις εξελίξεις στην οικονομία επεσήμανε «Η εμπειρία της Attica Ventures αποδεικνύει ότι η ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να αφήσει πίσω της τον εφιάλτη της ύφεσης, να επιστρέψει οριστικά στην ανάπτυξη και να περάσει σε μια νέα περίοδο ευημερίας. Μπορεί να το κάνει, αν στηριχθεί στην υγιή επιχειρηματικότητα, αν στραφεί στην καινοτομία και αν εμπιστευτεί το αστείρευτο ταλέντο, που διαθέτουν οι νέοι της πατρίδας μας».
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Παρόντες ήταν επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Δρ. Χρήστος Βασιλάκος, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Στεργίου, ο Πρόεδρος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κ. Χρήστος Σκλαβούνης, ο Πρόεδρος Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος του Invest in Greece, κ. Αριστομένης Συγγρός, οι Αντιπρόεδροι Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κα Βασιλική Λαζαράκου και κ. Ξενοφών Αυλωνίτης, καθώς επίσης βουλευτές, εκπρόσωποι πρεσβειών και πολυάριθμα μέλη της τραπεζικής και επιχειρηματικής κοινότητας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, κατά την ομιλία του τόνισε: «Στα δέκα αυτά χρόνια, ολοκληρώσαμε 12 επενδύσεις σε ελληνικές ΜμΕ. Επιλέξαμε να επενδύσουμε σε ξεχωριστά παραδείγματα ελληνικών επιχειρήσεων, σε διαφορετικούς κλάδους και αγορές, και διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης, με ξεκάθαρη στρατηγική διοχετεύοντας περισσότερα από 40 εκ. ευρώ. Και τους ευχαριστούμε όλους, γιατί η όποια επιτυχία μας στηρίχθηκε στη δική τους προσπάθεια και αξιοπιστία.
Με τα κεφάλαια αυτά, οι εταιρείες αυτές υλοποίησαν και υλοποιούν επιχειρηματικά σχέδια συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 170 εκ. ευρώ. Αξιοσημείωτο ποιοτικό στοιχείο αξίας και επιλογών αποτελεί το γεγονός, ότι σε 7 από τις επενδύσεις μας, επιδιώξαμε και πετύχαμε τη συνεπένδυση και τρίτων επενδυτών, ιδιωτών και θεσμικών, Ελλήνων και ξένων, οι οποίοι και συμμετείχαν με επιπλέον κεφάλαια που ξεπερνούν τα 12 εκ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης