Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics - Σάρκα και οστά παίρνει η απειλή του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη - Περιορισμένα τα όπλα της ΕΚΤ

Capital Economics - Σάρκα και οστά παίρνει η απειλή του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη - Περιορισμένα τα όπλα της ΕΚΤ
Το σχέδιο της ΕΚΤ για πιθανή αγορά assets των τραπεζών μπορεί να μην αρκεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις διαστάσεις που λαμβάνουν οι αποπληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη κρούει η Capital Economics, προειδοποιώντας επί της ουσίας πως δεν αρκούν οι δεσμεύσεις της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
"Το σχέδιο της ΕΚΤ για πιθανή αγορά assets των τραπεζών μπορεί να μην είναι ικανό να ανασχέσει την όξυνση του αποπληθωρισμού", υποστηρίζει σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "ECB loan buying plan won’t dampen deflation risks", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως υποστηρίζει η Capital Economics, o διοικητής της ΕΚΤ, Μario Draghi, μιλώντας σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αγοράς - από την πλευρά της ΕΚΤ - των δανείων των τραπεζών. Πρόκειται για μια "ελαφριά" λύση αφού αυτό που επιθυμεί ο Draghi είναι να μην ανοίξει ξανά συζήτηση για αγορά από την ΕΚΤ κρατικού χρέους. Για τον λόγο αυτό, ο διοικητής της ΕΚΤ πρόταξε το ενδεχόμενο αγοράς τραπεζικών δανείων.
"Η ΕΚΤ δεν είναι προετοιμασμένη να σηκώσει στους ώμους της τον πιστωτικό κίνδυνο που θα προκύψει από την ελάφρυνση των τραπεζών από μέρους των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους. Αυτό δεν είναι πιθανό", διαμηνύουν οι αναλυτές της Capital Economics, στη νέα αυτή έκθεσή τους.
Όπως προσθέτουν στη συνέχεια, ακόμη κι αν η ΕΚΤ λάβει μια τέτοια απόφαση, δεν είναι κάτι που θα συμβεί άμεσα, αλλά σίγουρα εν ευθέτω χρόνω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης