Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Χτύπημα» της Standard & Poor’s στην Ουκρανία – Την υποβάθμισε σε «CCC+» με «αρνητικό» outlook – Οι πολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί

«Χτύπημα» της Standard & Poor’s στην Ουκρανία – Την υποβάθμισε σε «CCC+» με «αρνητικό» outlook – Οι πολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί
«Η κατάσταση τείνει προς ομαλοποίηση, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί»
Το τεταμένο κοινωνικο-πολιτικό κλίμα της Ουκρανίας επιφέρει σοβαρές δημοσιονομικές και οικονομικές «πληγές» στη χώρα, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας σε «CCC+» από «Β-» προηγουμένως.
Παράλληλα, ελέω των πολιτικών αναταραχών, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης διατήρησε το outlook σε «αρνητικό».
Σύμφωνα με το σκεπτικό της Standard & Poor’s, η πολιτική αστάθεια της χώρας το τελευταίο διάστημα, έχει κλιμακωθεί σημαντικά. Τα χαρακτηριστικά της Ουκρανίας παραπέμπουν σε μία διχασμένη κοινωνία και ένα αδύναμο πολιτικό σύστημα.
Η δεινότητα της κυβέρνησης να αντεπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις έχει σχεδόν, εκμηδενιστεί, προσθέτει η S&P.
Παράλληλα, όπως εξηγεί, η Ουκρανία παραμένει ευάλωτη σε πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, και ως εκ τούτου,  η διαδικασία αποπληρωμής του χρέους δυσχεραίνεται αρκετά.
Οι αρνητικές προοπτικές παράλληλα, εδράζονται στην εκτίμηση πως η ικανότητα της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει το εθνικό χρέος θα συρρικνωθούν περαιτέρω, λόγω της εξελισσόμενης πολιτικής κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης