Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος (υπ. Άμυνας) – Η Ελλάδα έχει προτείνει ξεκάθαρη λύση στο Σκοπιανό

Αβραμόπουλος (υπ. Άμυνας) – Η Ελλάδα έχει προτείνει ξεκάθαρη λύση στο Σκοπιανό
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε στην Αθήνα με τον σκοπιανό ομόλογό του Ταλάτ Τζαφέρι
Την πάγια θέση της Ελλάδας για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον σκοπιανό ομόλογό του Ταλάτ Τζαφέρι.
Όπως είπε, η Ελλάδα έχει προτείνει ένα δίκαιο πλαίσιο για μία βιώσιμη λειτουργική και ξεκάθαρη λύση, που να μην αφήνει περιθώρια για ανιστόρητες αξιώσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η πρόοδος των διαπραγματεύσεων υπό τον ειδικό συντονιστή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, θα συντελέσει στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος, στην άμεση και πλήρη ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων, στην ενίσχυση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, η οποία περνά φάση ανακατατάξεων, και θα λειτουργήσει προς όφελος της ΠΓΔΜ και της Ευρώπης.
Από την πλευρά του, ο κ. Τζαφέρι εξέφρασε την ευχή να βρεθεί μία σταθερή λύση στο σύντομο μέλλον για το θέμα της ονομασίας και να ανοίξει το μονοπάτι για ένταξη της χώρας του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Εξάλλου, τόνισε ότι θα μεταφέρει τα μηνύματα της ελληνικής πλευράς στην κυβέρνησή του και στους πολίτες της χώρας του.
Επίσης, χαρακτήρισε ειλικρινείς τις απόψεις των δύο πλευρών, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός της θέσπισης άμεσης και συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ των δύο υπουργείων, ανεξαρτήτως προσώπων στην ηγεσία τους.
Η σημερινή ήταν η πρώτη επίσκεψη υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας στο ΥΕΘΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης