Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Βρούτσης (υπουργός Εργασίας) - Προϊόντα νοσηρής φαντασίας τα σενάρια περί "βουλγαροποίησης των μισθών" - Όχι μειώσεις σε συντάξεις

tags :
Βρούτσης (υπουργός Εργασίας) - Προϊόντα νοσηρής φαντασίας τα σενάρια περί
Πρόκειται για σενάρια που προκαλούν φόβο, αλλά δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα ή στέρεες επιστημονικές παραδοχές
Διαψεύδει κατηγορηματικά, με δήλωση του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σενάρια και εκτιμήσεις που βλέπουν κατά καιρούς τα φώτα της δημοσιότητας και ανεφερόνται σε επερχόμενες μειώσεις σε μιθούς και συντάξεις.
Ο κ. Βρούτσης διαβεβαιώνει στο ΑΠΕ ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τέτοιες μειώσεις και επισημαίνει ότι όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας και διαψεύδονται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα.

Αναλυτικότερα η δήλωση του υπουργού Εργασίας έχει ως εξής:

«Κατά καιρούς παρουσιάζονται στον δημόσιο διάλογο, ασύλληπτες θεωρίες, κατασκευάσματα αλλά και προφητείες, για το μέλλον των μισθών και των συντάξεων στη χώρα μας» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και τονίζει, ότι «όλα αυτά όχι μόνο διαψεύδονται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα, αλλά για την κυβέρνηση ανήκουν στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας και εκεί θα παραμείνουν».
Στελέχη του υπουργείου Εργασίας σημειώνουν ότι, κατά καιρούς εμφανίζονται δημοσιεύματα όπως είναι για παράδειγμα η πιθανότητα «αυστραλοποίησης των συντάξεων», δηλαδή η χορήγησή τους βάσει εισοδήματος, που έχει διαψευστεί και από την Κομισιόν, ή εκφράζονται από πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικές ενώσεις «προβλέψεις» για «βουλγαροποίηση των μισθών», «μείωση των συντάξεων», «κατάρρευση των ασφαλιστικών φορέων» ή «εκτίναξη της ανεργίας στο 35%».
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη πρόκειται για σενάρια που προκαλούν φόβο, αλλά δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα ή στέρεες επιστημονικές παραδοχές.
Στο πλαίσιο των ίδιων φανταστικών σεναρίων εντάσσουν και τα αναφερόμενα σε πρόσφατη έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Ερευνών ΚΕΠΕ, για εργασία χωρίς κατώτατο μισθό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης