Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard & Poor's - Ανακάμπτει το επιχειρείν στην Ευρωζώνη - Ξεπέρασαν για 2η φορά από το 2008 οι εταιρικές αναβαθμίσεις τις υποβαθμίσεις

Standard & Poor's - Ανακάμπτει το επιχειρείν στην Ευρωζώνη - Ξεπέρασαν για 2η φορά από το 2008 οι εταιρικές αναβαθμίσεις τις υποβαθμίσεις
Τα στοιχεία του οίκου αφορούν στο τέταρτο εξάμηνο του 2013
Ισχυροποιείται σταδιακά το ευρωπαϊκό επιχειρείν, όπως διαπιστώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, θέτοντας στο μικροσκόπιό του τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
Αποτιμώντας την πορεία τους κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013, η Standard & Poor's εξηγεί πως το φρένο στην ύφεση της ευρωπαϊκής οικονομίας καλλιεργεί ταυτόχρονα καλύτερες συνθήκες για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, οι δραστηριότητες των οποίων θα επωφεληθούν από την ισχυροποίηση της ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του οίκου αξιολόγησης, οι εταιρικές αναβαθμίσεις στην Ευρωζώνη ξεπέρασαν τις εταιρικές υποβαθμίσεις στο τέταρτο τρίμηνο του 2013.
Το γεγονός αυτό σημειώνεται για δεύτερη φορά από την έναρξη της ύφεσης το 2008.
Πιο συγκεκριμένα, στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, η Standard & Poor's προχώρησε σε:
- 32 εταιρικές αναβαθμίσεις
- 29 εταιρικές αναβαθμίσεις

Τι ανέφερε χθες το www.bankingnews.gr

Εξαιρετικά επιφυλακτική για την ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει η Standard & Poor’s.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως η Ευρωζώνη εξακολουθεί να διατρέχει σημαντικούς κινδύνους.
«Καθώς εξέρχεται της ύφεσης, η Ευρώπη συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, αναφερθείς στην πορεία ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, η  Standard & Poor’s κάνει λόγο για ένα μακρύ και επίπονο δρόμο.
Όσον αφορά την αμερικανική οικονομία, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως οι οικονομικές συνθήκες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την πιστωτική σταθερότητα της χώρας και το τρέχον έτος.
«Οι οικονομικές συνθήκες των ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν και το 2014 να παράσχουν στήριξη στην πιστωτική σταθερότητα της χώρας» καταλήγει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης