Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος - Υπάρχει μια μερίδα στη χώρα που ενοχλείται επειδή το χρέος είναι βιώσιμο

Ευ. Βενιζέλος - Υπάρχει μια μερίδα στη χώρα που ενοχλείται επειδή το χρέος είναι βιώσιμο
Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «εμείς κουβαλάμε ένα τεράστιο ιστορικό βάρος ως ΠΑΣΟΚ»
"Αιχμές" κατά της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην εσωτερική οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε διπλωματικούς και πολιτικούς συντάκτες, υποστήριξε ότι «υπάρχει μια μερίδα στη χώρα που ενοχλείται επειδή το χρέος είναι βιώσιμο».
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να βγει η Ελλάδα από το Μνημόνιο, να ξαναγυρίσει η χώρα στις αγορές και να πείσει τους συνομιλητές της ότι δεν χρειάζεται νέα δάνεια».
Μάλιστα, υποστήριξε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν ανήκει στην αγορά αλλά στα χέρια του ευρω-συστήματος.
Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «εμείς κουβαλάμε ένα τεράστιο ιστορικό βάρος ως ΠΑΣΟΚ» και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση πληρώνοντας βαρύ κόστος, αλλά προέχει η σωτηρία της χώρας.
Ενόψει των ευρωεκλογών, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται ούτε κρύβεται αλλά καλεί τους πάντες σε συνεργασία. «Θέλουμε να συγκροτηθεί η ευρύτατη δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Και πάλι καλούμε τη ΔΗΜΑΡ να ενταχθεί στο σχήμα αυτό. Αλλά το σχήμα αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια ιστορία στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και είναι το μόνο μέλος στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Σε ερωτήσεις σχετικά με την απόδραση Ξηρού και πώς αντέδρασαν οι συνομιλητές του στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «εμείς πρώτοι εκφράσαμε την ανησυχία μας για το θέμα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης