Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταβολή ΕΚΑΣ στα άτομα με αναπηρία προβλέπει τροπολογία των υπ. Οικονομικών - Εργασίας

Καταβολή ΕΚΑΣ στα άτομα με αναπηρία προβλέπει τροπολογία των υπ. Οικονομικών - Εργασίας
Ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, και θέματα διαδοχικής ασφάλισης των πρώην εργαζομένων στην ATE Bank
Τροπολογία με την οποία προβλέπεται καταβολή του ΕΚΑΣ σε άτομα με αναπηρία άνω του 80%, χωρίς όριο ηλικίας, καθώς και παράταση καταβολής των πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας έως τις 28 Φεβρουαρίου, όσο εκκρεμεί η επανεξέταση των δικαιούχων χωρίς δική τους υπαιτιότητα κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.
Στην τροπολογία περιλαμβάνεται ακόμη ερμηνευτική διάταξη σύμφωνα με την οποία δεν απορρέουν υποχρεώσεις για τη ΔΕΗ και τα νομικά πρόσωπα που δημιουργούνται από αυτήν από την παλιά ασφαλιστική λειτουργία της απέναντι σε πρώην ασφαλισμένους της και στον ασφαλιστικό φορέα του προσωπικού της ,ή σχετίζονται με τη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ασφαλιστικού φορέα του προσωπικού της.
«Η ασφαλιστική κάλυψη και προστασία των ασφαλισμένων της ΔΕΗ Α.Ε. στο προσήκον επίπεδο, αποτελεί αποστολή και υποχρέωση αποκλειστικά του ασφαλιστικού φορέα τους και του κράτους - και όχι της ΔΕΗ Α.Ε.» αναφέρεται σχετικά.
Με την ίδια τροπολογία δημιουργείται στην ΗΔΙΚΑ, Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης- Ασφαλιστικής Ικανότητας, Σύστημα "ΑΤΛΑΣ", στο οποίο καταχωρίζονται τα στοιχεία ασφάλισης και ασφαλιστικής ικανότητας όλων των ασφαλισμένων της χώρας.
Επίσης, για πρόσωπα που είχαν ασφαλιστεί στο Ταμείο Σύνταξης Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας και είχαν μεταπηδήσει στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, με λύση της σχέσης εργασίας τους έως και την 27η Μαρτίου του 2014, αναγνωρίζεται ως χρόνος ασφάλισης στο ΤΣΠ-ΑΤΕ και ο χρόνος ασφάλισης τους στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ σε βάθος έως 500 ημερών, τόσο για τη θεμελίωση, όσο και τον υπολογισμό της σύνταξής τους.
Σημειώνεται πως η τροπολογία επισυνάπτεται στο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η οποία αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης