Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βολές Τσίπρα κατά του αντιπάλου του για την προεδρία της Κομισιόν Μ. Schulz - H συμμαχία του με τη Merkel εγγυάται τη συνέχιση της λιτότητας

Βολές Τσίπρα κατά του αντιπάλου του για την προεδρία της Κομισιόν Μ. Schulz - H συμμαχία του με τη Merkel εγγυάται τη συνέχιση της λιτότητας
Κάλεσε τους γερμανούς πολίτες να στηρίξουν στις ευρωεκλογές την υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Σκληρή κριτική στον Martin Schulz, απερχόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και αντιπάλο του για την προεδρία της Κομισιόν, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις του στο στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν ο κ. Schulz είναι υποψήφιος των Σοσιλαδημοκρατών ή της κ. Μerkel και των Χριστιανοδημοκρατών, δηλώνοντας έκπληκτος από τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρ. Κοινουβουλίου, ότι δεν πρέπει να κατηγορείται η γερμανίδα καγκελάριος, Α. Merkel, για κάθε αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, με αυτή τη θέση του ο κ. Schulz δείχνει δημοσίως ότι θέλει να είναι ο εκλεκτός της γερμανίδας καγκελάριου στην Ευρώπη και διερωτήθηκε αν «το ίδιο θέλει και η κοινωνική βάση των Σοσιαλδημοκρατών. Οι απλοί ψηφοφόροι του SPD θέλουν την κ. Mekel ανεξέλεγκτη στην Ευρώπη ή μια Ευρώπη δημοκρατικό αντίβαρο στην αλαζονεία και την αυθαιρεσία του νεοφιλελευθερισμού;», πρόσθεσε.
Παράλληλα, τόνισε ότι η συμμαχία Schulz - Merkel εγγυάται τη συνέχιση της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας και απευθυνόμενος στους γερμανούς πολίτες που παραδοσιακά ψηφίζουν SPD, τους προέτρεψε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου και με την ψήφο τους «να δώσουν εντολή ελπίδας και αλλαγής στην υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης