Τελευταία Νέα
Πολιτική

"Αιχμές" Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης) προς Δένδια για την απόδραση Ξηρού

Για λάθη του συμβουλίου φυλακών σχετικά  με τις άδειες του Ξηρού έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης
Αιχμές κατά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αναφερόμενος στην απόδραση του καταδικασμένου για τη 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για λάθη, και από την πλευρά του Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν ευθύνες στο συμβούλιο των φυλακών που έδινε τις άδειες, ο κ. Αθανασίου, ανέφερε ότι το συμβούλιο έπρεπε να κρίνει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να δοθεί η άδεια.
«Για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι έγιναν λάθη. Έγιναν λάθη και από το συμβούλιο, που έδωσε την άδεια σε έναν κρατούμενο με τόσες βαριές κατηγορίες, με καταδίκες έξι φορές σε ισόβια, ενώ παράλληλα και η συμπεριφορά του δεν ήταν και η πλέον κατάλληλη στη φυλακή» πρόσθεσε.Παράλληλα, σε παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι «δεν θα έπρεπε ο Χριστόδουλος Ξηρός να παίρνει τόσο εύκολα άδειες», ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε:
Πάντως, άφησε και σαφέστετες αιχμές και για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρακολούθησης του Ξηρού. «Τώρα από εκεί και πέρα θα έπρεπε να παρακολουθείται ένας τέτοιος εγκληματίας όταν βγαίνει από τη φυλακή» σημείωσε, ενώ στο ερώτημα γιατί πιστεύει πως δεν παρακολουθείτο ο Ξηρός, πρόσθεσε:
«Δεν το ξέρω. Έχω την εντύπωση ότι θα παρακολουθείτο. Αλλά δεν είναι το ζήτημα αυτό. Το ζήτημα είναι ότι έχουμε μια πραγματική κατάσταση όπου δραπέτευσε και δημιουργούνται αυτά τα επεισόδια. Μάλιστα έχει το θράσος να απειλεί την κοινωνία και τον ελληνικό λαό με νέες τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό είναι που μας κάνει να αναθεωρήσουμε το όλο νομοθετικό πλαίσιο με τις άδειες εξόδου και με τις προφυλακίσεις».

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης