Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στην δικαιοσύνη δάνεια πάνω από 450 εκατ της ΑΤΕ Bank που αφορούσαν με βάση διαρροές Αλλαμανή και ΑΤΤΙΚΑΤ – Πως ο Μηλιάκος διασφάλισε την τράπεζα

tags :
Στην δικαιοσύνη δάνεια πάνω από 450 εκατ της ΑΤΕ Bank που αφορούσαν με βάση διαρροές Αλλαμανή και ΑΤΤΙΚΑΤ – Πως ο Μηλιάκος διασφάλισε την τράπεζα
Τα δάνεια ξεπερνούν τα 450 εκατ ευρώ - Ο Μηλιάκος διασφάλισε τα συμφέροντα της ΑΤΕ Bank
Διώξεις για δάνεια που δόθηκαν από την ΑΤΕ Bank (Αγροτική τράπεζα) σε επιχειρηματίες που δεν κάλυψαν τις υποχρεώσεις τους ύψους πάνω από 450 εκατ ευρώ φαίνεται ότι προχωράει η δικαιοσύνη, με βάση διαρροές, ωστόσο γεννάται το ερώτημα, πως θα ανοίξουν υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει στην ελληνική δικαιοσύνη.
Τα δάνεια αυτά αφορούσαν διοίκηση του Πέτρου Λάμπρου που ήταν επικεφαλής έως το 2004 και εν συνεχεία τον αντικατέστησε ο Δημήτρης Μηλιάκος o οποίος κίνησε ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η τράπεζα καθώς τα δάνεια δεν εξυπηρετούνταν.
Με βάση πληροφορίες η ΤτΕ δεν έχει εκπονήσει πόρισμα για την ΑΤΕ bank.
Η διοίκηση Μηλιάκου έλαβε τάχιστα πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλίσει τα δάνεια αυτά.

Συγκεκριμένα

Τα 3 επίμαχα δάνεια ήταν προς τις επιχειρήσεις Αλλαμανή, την ΑΤΤΙ-ΚΑΤ του επιχειρηματία Πανούση και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.

1)Δάνεια Αλαμανή ΑΛΤΕ και Alfa Alfa Energy ύψους περίπου 240 εκατ ευρώ.
Οι ενέργειες Μηλιάκου πρώην διοικητή της ΑΤΕ Bank ήταν ότι διέταξε δύο πορίσματα ελέγχου τα οποία εστάλησαν στην νομική υπηρεσία της τράπεζας για νομική αξιολόγηση και εν συνεχεία διαβιβάστηκαν στην δικαιοσύνη.
Για το ένα εκ των δύο δανείων δικάστηκε ο Πέτρος Λάμπρου πρώην διοικητής της ATE Bank και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι πρωτόδικα αλλά αθωώθηκαν σε δεύτερο βαθμό.

Όσον αφορά για την ATTIKAT – Πανούσης που χρωστούσε περίπου 200 εκατ όταν ανέλαβε διοικητής ο Δημήτρης Μηλιάκος στην ΑΤΕ διασφάλισε το δάνειο με μετοχές ύστερα από απαίτηση της τράπεζας.
Συγκεκριμένα ενεχυριάστηκαν μετοχές του Πανούση στην Αττική Οδό ύψους 110 εκατ ευρώ.
Έτσι διασφαλίστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα δάνεια που χορηγήθηκαν επί εποχής Λάμπρου.

Το δάνειο προς την ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Λάρισας είχε διασφάλιση το εμπορικό κέντρο στο οποίο επένδυσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης