Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) - Η στάση της τρόικα δεν είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή - Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου

tags :
Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) - Η στάση της τρόικα δεν είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή - Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου
Βασικό θέμα της σύσκεψης οι εξελίξεις ενόψει και της άφιξης της τρόικας.
(upd) "Θα τα δείτε. Γειά σας".
Τάδε απάντησε ο ΥΠΟΙΚ εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το δημοσιονομικό του 2014 και τα μέτρα 1,2 δισ. ευρώ.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής του κ. Τσίπρα από την τρόικα, ώστε να λάβει νέο δάνειο η Αθήνα.

Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, και τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, συναντήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, οι οποίοι αποχώρησαν νωρίτερα.
"Και οι προηγούμενες συσκέψεις και αυτές σκοπό είχαν να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο Πρωθυπουργός την κυβέρνηση ενόψει της καθόδου της Τρόικας", τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας.
"Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες", ανέφερε για την τρόικα.

Να σημειωθεί ότι η τρόικα συνεχίζει να διατηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.
Οπως ανέφερε την Παρασκευή κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, εστάλησαν συμπληρωματικά στοιχεία που είχαν ζητήσει οι δανειστές αλλά παραμένουν τα προβλήματα και οι διαφωνίες.
Μάλιστα το ίδιο στέλεχος έκανε λόγο για απόκλιση απόψεων στα έκτακτα μέτρα τα οποία προτείνει η κυβέρνηση για να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό του 2014, στην απόδοση του νέου φόρου ακινήτων αλλά και στο πόσο κοστίσει ο χαμηλός ΦΠΑ εστίασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης