Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για μονόπλευρη «φιλο-παλαιστινιακή» στάση κατηγορεί την Ε.Ε το Ισραήλ

Για μονόπλευρη «φιλο-παλαιστινιακή» στάση κατηγορεί την Ε.Ε το Ισραήλ
"Είναι καιρός να σταματήσουμε την υποκρισία" διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στρέφεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Ντενιάχου, κατηγορώντας την για «φιλο-παλαιστινιακή» στάση, εγκαλώντας παράλληλα τους πρεσβευτές της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας με αφορμή τη «μονόπλευρη στάση τους» στο Παλαιστινιακό ζήτημα.
Η κίνηση του Τελ Αβίβ έρχεται μία ημέρα αφότου Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη και Μαδρίτη κάλεσαν τους ισραηλινούς πρεσβευτές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια επέκτασης των ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη.
Ειδικότερα την προηγούμενη εβδομάδα, το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή 1.400 νέων κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, κίνηση που χαρακτηρίστηκε «εμπόδιο για την ειρήνη» από την υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε., Κάθριν Άστον.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τους πρεσβευτές μας λόγω της κατασκευής μερικών σπιτιών; Πότε όμως κάλεσε τους παλαιστίνιους πρεσβευτές για τα καλέσματα για υποκίνηση [καλεσμάτων] για την καταστροφή του Ισραήλ», δήλωσε χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απευθυνόμενος σε ξένους ανταποκριτές.
«Είναι καιρός να σταματήσουμε αυτή την υποκρισία [και] να βάλουμε λίγη ισορροπία και δικαιοσύνη σε αυτή τη συζήτηση», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως η μονόπλευρη στάση της ενωμένης Ευρώπης «απομακρύνει περαιτέρω την ειρήνη, καθώς διαμηνύει στους Παλαιστίνιους: ‘Βασικά μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε θέλετε, να πείτε ό,τι θέλετε, και δεν θα είστε υπόλογοι’».


bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης