Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ - Η μεροληπτική στάση της Ε.Ε. υπέρ των Παλαιστινίων απειλεί τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Ισραήλ - Η μεροληπτική στάση της Ε.Ε. υπέρ των Παλαιστινίων απειλεί τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
Ευρωπαίους πρεσβευτές κάλεσε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αvigdor Lieberman, για να διαμαρτυρηθεί
Για μεροληπτική στάση υπέρ των Παλαιστινίων, που απειλεί τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση το Ισραήλ, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Αvigdor Lieberman, να καλεί σήμερα ευρωπαίους πρεσβευτές προκειμένου να διαμαρτυρηθεί.
Οι πρεσβευτές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας εκλήθησαν στο υπουργείο Εξωτερικών, στην Ιερουσαλήμ, μία ημέρα αφότου εκλήθησαν από τις χώρες αυτές οι πρεσβευτές του Ισραήλ προκειμένου να τους επιδοθεί διαμαρτυρία για τη συνέχιση της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Όπως τόνισε εκπρόσωπος του κ. Lieberman, ο υπουργός «διέταξε να κληθούν στο υπουργείο οι ευρωπαίοι πρεσβευτές και υπογράμμισε ότι η μεροληπτική τους στάση κατά του Ισραήλ και υπέρ των Παλαιστινίων είναι απαράδεκτη και δίνει την εντύπωση ότι το μόνο που κάνουν είναι να αναζητούν τρόπους να βλάψουν το Ισραήλ».
Παράλληλα, σημείωσε ότι ζήτησε να ενημερωθούν οι πρεσβευτές ότι «το Ισραήλ καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να επιτρέψει τον συνεχή διάλογο με τους Παλαιστινίους».
«Πέραν του ότι οι θέσεις τους είναι μεροληπτικές και ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, απειλούν σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες σύναψης συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι είναι σπάνιο το γεγονός ότι εκλήθησαν πολλοί πρεσβευτές την ίδια ημέρα στο υπουργείο και ότι αυτό δείχνει τη μεγάλη δυσαρέσκεια του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης