Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Διφορούμενο το μήνυμα Draghi εκτιμούν Commerzbank, RBS, Credit Agricole - Δεν γίναμε σοφότεροι για τα «όπλα» της ΕΚΤ

Διφορούμενο το μήνυμα Draghi εκτιμούν Commerzbank, RBS, Credit Agricole - Δεν γίναμε σοφότεροι για τα «όπλα» της ΕΚΤ
Ναι μεν…αλλά από τον Draghi ο οποίος δήλωσε έτοιμος για δράση αλλά… όχι ακόμη
Να ενισχύσει την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς την ανάληψη νέων μέτρων εφόσον χρειαστεί αλλά και να υποβαθμίσει παράλληλα την ανάγκη για άμεση δράση, επιχείρησε ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi, κατά τη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν κορυφαίοι αναλυτές των μεγαλύτερων επενδυτικών οίκων παγκοσμίως.

Commerzbank
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Commerzbank, Joerg Kraemer, ο διοικητής Draghi, δεν έδωσε την εντύπωση ότι είναι απαραίτητη άμεσα μια περαιτέρω «χαλάρωση» της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ.
Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Draghi έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην ετοιμότητα για την ανάληψη δράσης, σε σχέση με τη αντίστοιχη συνέντευξη τύπου τον Δεκέμβριο.
Κατά τη γνώμη της γερμανικής τράπεζας, η πορεία του πληθωρισμού, θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντας για τις μελλοντικές κινήσεις της ΕΚΤ.

RBS
Ο Richard Burwell της Royal Bank of Scotland, εκτιμά ότι το μήνυμα των δηλώσεων Draghi ήταν αναμενόμενο.
 Το εκτελεστικό συμβούλιο δεν εντοπίζει την ανάγκη άμεσης δράσης, ωστόσο θέλει να διαβεβαιώσει ότι θα είναι έτοιμο για νέα μέτρα εφόσον χρειαστεί να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών.
Πάντως ο αναλυτής σημειώνει ότι δεν γίναμε σοφότεροι όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίον θα αντιμετωπίσει μελλοντικά τα όποια προβλήματα η ΕΚΤ.

Credit Agricole
Την ίδια ώρα, ο Frederik Ducrozet, αναλυτής της Credit Agricole, σημειώνει ότι οι δηλώσεις του Mario Draghi, εξακολουθούν να έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις αγορές.
«Για την ώρα, οι αλλαγές στην ΕΚΤ περιορίζονται στα λόγια και όχι στην ουσία, όσον αφορά το timing και τη φύση των εργαλείων που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν σταδιακά».
Ο αναλυτής εκτιμά ότι η ΕΚΤ αγοράζει χρόνο, πριν προχωρήσει σε μια νέα «χαλάρωση» των όρων ρευστότητας, ενδεχομένως τον Μάρτιο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης