Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ.- Απελάθηκαν 662 αλλοδαποί τον Δεκέμβριο

ΕΛ.ΑΣ.- Απελάθηκαν 662 αλλοδαποί τον Δεκέμβριο
Στο πλαίσιο επιχείρησης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
Στις χώρες καταγωγής τους επέστρεψαν 662 αλλοδαποί τον περασμένο Δεκέμβριο, στο πλαίσιο επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Ειδικότερα, 238 αλλοδαποί απελάθηκαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.
Ο μεγαλύτερος αριθμός αλλοδαπών που απελάθηκαν είχε προορισμό την Αλβανία (78) και ακολούθως την Κίνα και το Πακιστάν (από 32 άτομα), την Αλγερία (23 άτομα), τη Γεωργία (22 άτομα) και το Πακιστάν (17 άτομα).
Σε βάρος τους είχανεκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Επίσης, 75 από τους πολίτες Αλβανίας επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
Παράλληλα, τον Δεκέμβριο η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους επιπλέον 424  αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από Εθνικούς πόρους.
Σημειώνεται ότι συνολικά από τον Αύγουστο του 2012 έχουν επιστρέψει στη χώρα καταγωγής τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, 13.771 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης