Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ- Συνεχίζεται το κύμα ψύχους που πλήττει ολόκληρη τη χώρα

ΗΠΑ- Συνεχίζεται το κύμα ψύχους που πλήττει ολόκληρη τη χώρα
Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και από αυτές που επικρατούν στην Αλάσκα
Περισσότεροι από 158 εκατομμύρια Αμερικανοί (πάνω από το μισό του πληθυσμού των 317.420.000 πολιτών) συνεχίζουν να πλήττονται σήμερα από ένα κύμα ψύχους χωρίς προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ, που εκτείνεται από τη Μινεσότα (στα βόρεια της χώρας) έως τη Τζόρτζια (στα νοτιοανατολικά) με τις πολικές θερμοκρασίες να προκαλούν σωρεία προβλημάτων, ιδίως στις μεταφορές.
 Ο υδράργυρος έδειξε σήμερα -22 βαθμούς Κελσίου στο Σικάγο, με τους ανέμους να τον ρίχνουν στους -33 βαθμούς Κελσίου, -15 βαθμούς Κελσίου στη Νέα Υόρκη, ενώ στο Εμπάρας (στη Μινεσότα, στα βόρεια των ΗΠΑ), όπου χθες καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία στην χώρα, τα θερμόμετρα σήμερα έδειξαν -28 βαθμούς Κελσίου (αίσθηση σαν -37 βαθμοί). Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στον αμερικανικό νότο, καθώς στο Νάσβιλ ο υδράργυρος έπεσε στους -14 βαθμούς Κελσίου και στην Ατλάντα στους -12 βαθμούς. Πρόκειται για θερμοκρασίες πρωτόγνωρες εδώ και 20 χρόνια.
Τα αεροδρόμια στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσιγκτον, στην Ατλάντα –όπου σήμερα έκανε περισσότερο κρύο απ’ ό,τι στο Άνκορεϊτζ της Αλάσκας–, στο Σικάγο και στο Ντιτρόιτ αντιμετώπιζαν σήμερα τα περισσότερα προβλήματα.
Η κυκλοφορία διακόπηκε για μικρό χρονικό διάστημα σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο του Τορόντο στον Καναδά, το οποίο επλήγη και το ίδιο από το συνεχές κύμα ψύχους.
Δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν εκεί για να κατευνάσουν την οργή των επιβατών.
Σχεδόν παντού οι αμερικανικές αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, υπογραμμίζοντας ότι σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους, οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για την ανθρώπινη ζωή.
Οι αρχές σε πολλές περιοχές κήρυξαν την σημερινή ημέρα αργία για τους εργαζόμενούς τους. «Ζητήσαμε από τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους οποίους κρίναμε μη απαραίτητους, να παραμείνουν στα σπίτια τους» εξήγησε εκπρόσωπος της πόλης του Μιλγουόκι, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, όπου η θερμοκρασία είχε βουτήξει στους -37 βαθμούς Κελσίου σήμερα τα ξημερώματα. «Η αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες για να βοηθήσει τους αστέγους να βρουν το πιο κοντινό κέντρο φιλοξενίας. Επιπλέον κρεβάτια έχουν τοποθετηθεί εκεί». Στην κομητεία του Κουκ, που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του Σικάγο, κέντρα φιλοξενίας άνοιξαν για όσους τα έχουν ανάγκη, για παράδειγμα στην περίπτωση που η θέρμανση είχε χαλάσει.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε έναν επικίνδυνο συνδυασμό πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, παγετού και χιονοστιβάδων» υπογράμμισε ο Πατ Κουίν, κυβερνήτης του Ιλινόι που κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης