Τελευταία Νέα
Bank Insider

Συναγερμός στην κυβέρνηση για την «εξαφάνιση» του Χριστόδουλου Ξηρού – Σύσκεψη στο Μαξίμου – Δημιουργείται φυλακή υψίστης ασφαλείας

Συναγερμός στην κυβέρνηση για την «εξαφάνιση» του Χριστόδουλου Ξηρού – Σύσκεψη στο Μαξίμου – Δημιουργείται φυλακή υψίστης ασφαλείας
Tι συζητήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη
(upd4) Εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβηκαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε εξηγήσεις για την «εξαφάνιση» του καταδικασθέντα για συμμετοχή στην «17Ν», Χριστόδουλου Ξηρού.
Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από τους δύο αρμόδιους υπουργούς, για το φλέγον ζήτημα, καθώς οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Χ. Ξηρού.
Σημειώνεται πως ο βαρυποινίτης είχε λάβει 9ήμερη άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα, όπου κρατείται.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης τροπολογίας, η οποία θα επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης αδειών σε βαρυποινίτες.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου προανήγγειλε την ίδρυση φυλακής υψίστης ασφαλείας αλλά και την πειθαρχική εξέταση των μελών επιτροπής χορήγησης αδειών των φυλακών.
 «Έχει ήδη διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά των μελών της επιτροπής χορήγησης αδειών των φυλακών. Επιπλέον αποφασίστηκε η ίδρυση και η λειτουργία εντός εκατό ήμερων φυλακής ύψιστης ασφάλειας οπού θα μεταφερθούν καταδικασθέντες για σκληρά εγκλήματα και τρομοκρατία ενώ παράλληλα θα τροποποιηθεί το νομοθετικό καθεστώς ώστε καταδικασθέντες για τρομοκρατία να μην απολαμβάνουν του μέτρου της άδειας» διαμήνυσε χαρακτηριστικά.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr:
Η Ελλάδα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού μονοπώλησε τη συνάντηση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον συνεχάρη « για τη δουλειά που κάνετε. Χρειάζεται βέβαια και στήριξη της δικαιοσύνης για να πάει ακόμη καλύτερα».
Ο υπουργός τόνισε:
«Κύριε πρόεδρε, ξεκινήσαμε άσχημα.
Και σήμερα είχαμε το δυσάρεστο αυτό περιστατικό. Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας και δεν έχει πρόβλημα μόνο εισαγόμενης τρομοκρατίας, έχει και μεγάλο πρόβλημα εγχώριας τρομοκρατίας.
Η Ελληνική Αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Έχει οδηγήσει στη δικαιοσύνη δεκάδες τρομοκράτες τα τελευταία χρόνια. Αρκετοί από αυτούς όμως είναι ελεύθεροι. Πρέπει να υπάρχει κοινωνική ομόνοια και απόλυτη εκτέλεση του καθήκοντος από όλους τους πολιτειακούς θεσμούς.
Αλλιώς η χώρα αντιμετωπίζει κίνδυνο».
Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία καθώς ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός δεν έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, μετά την 9ημερη άδεια που έλαβε λόγω των εορτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού.
Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αφού επιβεβαίωσε την απόδραση του Χρ.Ξηρού, έκανε λόγο για πολιτική στάση του πελάτη του, «συνεπή με την έως τώρα δράση του».
«Πρόκειται για πολιτική απόδραση που είναι συνεπής με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του για την ελευθερία. Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του. Σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ραγκούσης.
Στο θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού παρενέβη με δηλώσεις του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
«Αποδεικνύεται πως οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλοί κρατούμενοι» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών θα φέρει αποτέλεσμα, αν και τόνισε ότι «αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν».
Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανατριχιαστική τη δήλωση του δικηγόρου του Ξηρού, Φραγκίσκου Ραγκούση, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο Ξηρός «μπόρεσε και ξέφυγε όπως κάθε επαναστάτης πρέπει να κάνει».
Εν τω μεταξύ, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, όπου μεταφέρθηκε σήμερα τα ξημερώματα ο Σάββας Ξηρός, καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί σημαντικά.
Τόσο ο Χριστόδουλος Ξηρός όσο και ο Σάββας Ξηρός είναι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού.

(πρώτη ενημέρωση 7 Ιανουαρίου 2014 08:17)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης