Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Χατζηδάκης - Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές τον Μάιο - Στόχος η ανασύνταξη της Ελλάδας

Χατζηδάκης - Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές τον Μάιο - Στόχος η ανασύνταξη της Ελλάδας
Έτος ανάκαμψης και ανάπτυξης για τη χώρα το 2014
"Με την προσπάθεια όλων, το 2014 μπορεί να είναι ένα έτος καμπής, ένα έτος στο οποίο μετά από αρκετά χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα θα μπει στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης", δήλωσε από τις Σέρρες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη.
Ο υπουργός Ανάπτυξης διέψευσε τα σενάρια περί εθνικών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο λέγοντας χαρακτηριστικά: "δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να πάμε σε εθνικές εκλογές, έχουμε ευρωεκλογές, έχουμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι στραμμένη στην ανασύνταξη της χώρας. Μέχρι τώρα μπήκαν τα θεμέλια. Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα αρχίσουν να γίνονται περισσότερο ορατά, στο μέσο πολίτη, τα αποτελέσματα. Εκεί θα στραφούμε. Η κυβέρνηση αυτή εξελέγη με μία διπλή εντολή. Το πρώτο τμήμα της εντολής έχει γίνει ήδη πράξη, να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Το δεύτερο έχει να κάνει με το να αποχαιρετίσουμε το Μνημόνιο και την τρόικα. Το 2014 θα είναι μία χρονιά που θα γίνουν ουσιαστικά βήματα προς σε αυτή την κατεύθυνση".
Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε επίσης ότι "η κυβέρνηση κάνει πράξη την αποκέντρωση" και επεσήμανε ότι τα προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξελίσσονται θετικά. "Έχουμε μεγάλη απορρόφηση", είπε και πρόσθεσε ότι "τα προγράμματα προτεραιότητας προχωρούν, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο στο νέο ΕΣΠΑ, έχει αποφασιστεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διαχειριστεί 27% παραπάνω κονδύλια από ό,τι στην παρούσα προγραμματική περίοδο" και αυτό όπως είπε, "παρά το γεγονός ότι στο σύνολό του προϋπολογισμού, το επόμενο ΕΣΠΑ, θα είναι μικρότερο του σημερινού".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης