Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ακόμα 2 εκ. επέστρεψε στο ελληνικό Δημόσιο ο Αντ. Κάντας – Στα 9,5 εκ. οι συνολικές επιστροφές του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών

Ακόμα 2 εκ. επέστρεψε στο ελληνικό Δημόσιο ο Αντ. Κάντας – Στα 9,5 εκ. οι συνολικές επιστροφές του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών
Τι αναφέρει η ανακοίνωση των δικηγόρων του
Ακόμη 2 εκ. ευρώ επέστρεψε στο ελληνικό Δημόσιο ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων Γ. Ματζουράνη και Η. Μπίσια, «σήμερα εμβάσθηκαν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Α. Κάντα στην EUROBANK 2.000.000 ευρώ σε υλοποίηση της δέσμευσής του για επιστροφή χρημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο και αποκάλυψη της αλήθειας.  Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί η επιστροφή και των υπολοίπων χρημάτων».
Σημειώνεται πως προ ημερών, ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο των «χρυσών μιζών», επέστρεψε 7,5 εκ. ευρώ.

Ελεύθερος ο Πάνος Ευσταθίου
Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ αφέθηκε ο Πάνος Ευσταθίου, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα για την τύχη του Παναγιώτη Ευσταθίου, μετά τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του, ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με το ζήτημα της προφυλάκισης του ή μη.
Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής είχε τη γνώμη ότι πρέπει να προφυλακιστεί, ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασε ο εισαγγελέας Κώστας Σπηλιώπουλος.
Ο Παναγιώτης Ευσταθίου μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».
Ο 83χρονος που απολογήθηκε για παράνομες αμοιβές που κατέβαλε ως εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας ένιωσε αδιαθεσία όταν ενημερώθηκε ότι ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής έκρινε ότι πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.
Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αμέσως μετά την αποχώρηση του ασθενοφόρου με τον εντολέα του δήλωσε:
«Υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα. Ο ανακριτής ήταν της άποψης ότι πρέπει να κρατηθεί. Ο εισαγγελέας εκτίμησε ότι είναι 83 χρόνων, με καρκίνο και πρόβλημα στον εγκέφαλο. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να δει το θέμα με ψυχραιμία και να επικρατήσει η φράση του Αριστοτέλη ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο».
Εν τω μεταξύ, από τα στοιχεία που έχει η Δικαιοσύνη προκύπτει ότι από τους λογαριασμούς του Παναγιώτη Ευσταθίου, αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Αtlas Elektronik, διακινήθηκε συνολικά ποσό ύψους 26 εκατ. ευρώ.
Ο 83χρονος, σημειωτέον, ενέπλεξε στην υπόθεση της διακίνησης μιζών για προμήθειες οπλικών συστημάτων τουλάχιστον δέκα πρόσωπα, εκ των οποίων δύο διετέλεσαν αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων του Στρατού και του Ναυτικού.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει κατονομάσει τρία ή τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής εταιρείας ως τα πρόσωπα που «μοίρασαν τα χρήματα».
Εν τω μεταξύ, στον ανακριτή διαφθοράς οδηγείται σήμερα προκειμένου να απολογηθεί, ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Δ. Παπαχρήστος, εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας, είχε δώσει 750.000 ευρώ στο πλαίσιο της σύμβασης για προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000 και άλλου περιφερειακού υλικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης