Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ απελευθέρωσε 26 Παλαιστίνιους κρατουμένους

Το Ισραήλ απελευθέρωσε 26 Παλαιστίνιους κρατουμένους
Στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών
Στην απελευθέρωση επιπλέον 26 κρατουμένων προχώρησε τα ξημερώματα της Τρίτης το Ισραήλ, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Στις 2:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου των ισραηλινών φυλακών, 18 κρατούμενοι διέσχισαν τη Δυτική Όχθη φθάνοντας στη Ραμάλα, από όπου οδηγήθηκαν στην έδρα του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς για την επίσημη τελετή υποδοχής, τρεις κρατούμενοι πέρασαν στη Γάζα, ενώ επιπλέον 5 αφέθηκαν ελεύθεροι από μια στρατιωτική βάση στα σύνορα της ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα εκατοντάδες Ισραηλινοί, μεταξύ αυτών και συγγενείς θυμάτων παλαιστινιακών επιθέσεων, διαδήλωσαν στην Ιερουσαλήμ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όχι στην απελευθέρωση των δολοφόνων» και «Θάνατος στους τρομοκράτες». Στα χέρια τους κρατούσαν πλακάτ με φωτογραφίες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τους κρατούμενους που απελευθερώθηκαν την Τρίτη.
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή «θετικό βήμα» στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Εξάλλου, έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα συνάντηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, John Kerry, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Benjamin Netaniahou, καθώς και τον παλαιστίνιο πρόεδρο, Mahmoud Abbas, προκειμένου να συνεχιστούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο, κρίνεται ότι βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο καθώς οι Παλαιστίνιοι δηλώνουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή 1.400 κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης