Τελευταία Νέα
Χρηστικά Νέα

Κάλυψη 925 θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω της κινητικότητας

Κάλυψη 925 θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω της κινητικότητας
Aιτήσεις εντός 15 ημερών πρέπει να υποβάλλουν όσοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
Tην κάλυψη 925 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων στο υπουργείο Παιδείας, με έμφαση στις διευθύνσεις διά βίου μάθησης και την κάλυψη 150 θέσεων σε δήμους, σε ειδικότητες βρεφονηπιοκόμων και βοηθών βρεφοκόμων, ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συγκεκριμένα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλεί το προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα να υποβάλει αίτηση για τη συμπλήρωση κενών θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε δομές της διά βίου μάθησης.
Οι αιτήσεις πρέπει να γίνουν εντός 15 ημερών από την ημέρα δημοσίευσης της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Κάθε αιτών και αιτούσα καλείται να καθορίσει τη σειρά προτίμησης των φορέων όπου επιθυμεί να μεταταχθεί και να υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που τυχόν δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό του/της μητρώο.
Στη συνέχεια, οι αρμόδιες διευθύνσεις καλούνται εντός δέκα ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, να καταχωρίσουν τα ορθά στοιχεία στα σχετικά έντυπα αιτήσεων και να τα κοινοποιήσουν στους ενδιαφερόμενους με σχετικό αποδεικτό επίδοσης.
Εντός της ίδιας προθεσμίας και σε διάστημα τριών ημερών από την ανωτέρω κοινοποίηση, οι υπάλληλοι δύνανται να υποβάλουν αιτήσεις διόρθωσης στοιχείων ενώπιον των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση.
Μετά την εξέταση των αιτήσεων διόρθωσης, η κατά περίπτωση αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συντάσσει, με ευθύνη της, πίνακες συνδρομής κριτηρίων των ως άνω υπαλλήλων και τους αποστέλλει στο ΑΣΕΠ, προκειμένου οι υπάλληλοι να διατεθούν και τοποθετηθούν στους φορείς υποδοχής.
Στη συνέχεια, κατόπιν διενέργειας του απαιτούμενου ελέγχου νομιμότητας, εκδίδεται η απόφαση μετάταξης του υπαλλήλου από το οικείο όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής σε υφιστάμενες κενές θέσεις ή σε θέσεις που συστήνονται με την πράξη μετάταξης.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης