Τελευταία Νέα
Οικονομία

Να επενδύσουν στην Ελλάδα καλεί τους ομογενείς της Αυστραλίας η Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ)

Να επενδύσουν στην Ελλάδα καλεί τους ομογενείς της Αυστραλίας η Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ)
Ιδανική χώρα για επενδύσεις η Ελλάδα
Να επενδύσουν στην Ελλάδα καλεί τους ομογενείς της Αυστραλίας, η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη η οποία πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στη Μελβούρνη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ελληνικό πρόγραμμα της αυστραλιανής κρατικής ραδιοφωνίας της SBS η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «η Ελλάδα σήμερα είναι ιδανική χώρα για επενδύσεις».
Στην ίδια συνέντευξη, σημείωσε πως το 2013 «η χώρα έπιασε πάτο» μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, αλλά εξέφρασε την βεβαιότητα πως «σιγά-σιγά παίρνουμε τα πάνω μας και το 2014 θα είναι χρονιά ανάπτυξης».
Τόνισε ότι οι δυσκολίες που περνά η Ελλάδα είναι οι χειρότερες της γενιάς της, ενώ πρόσθεσε πως «κάθε απόλυση είναι και μια μαχαιριά». Σημείωσε πως όλες οι απολύσεις έχουν γίνει στον ιδιωτικό τομέα και πρέπει να γίνει επέμβαση εξυγίανσης και στο δημόσιο. «Δεν είναι εύκολο αλλά απαραίτητο» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως ζηλεύει τον άψογο τρόπο λειτουργίας του αυστραλιανού δημοσίου. «Ετσι θα πρέπει να γίνει και η δική μας δημόσια διοίκηση και όχι να φεύγουν οι νέοι και οι μορφωμένοι μας στην Αυστραλία και άλλες χώρες του εξωτερικου, κάτι που μας ματώνει» είπε.
Επίσης, η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον ομογενή υπουργό Ενεργείας και Πολυπολιτισμού της Βικτόριας, Νίκο Κότσιρα. Ο ομογενής υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι η δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής παραμένει σε υψηλά επίπεδα και σημείωσε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί και η ομογένεια για την προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό.
Η κ. Μπακογιάννη τον ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ότι η οικονομία παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και εξέφρασε τον θαυμασμό της για την πολυπολιτισμική, αρμονική αυστραλιανή κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης