Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco - Η ανάκαμψη της Κίνας δεν μπορεί να στηριχθεί στις λιανικές πωλήσεις - Πιέσεις στo κινεζικό επιχειρείν

Pimco - Η ανάκαμψη της Κίνας δεν μπορεί να στηριχθεί στις λιανικές πωλήσεις - Πιέσεις στo κινεζικό επιχειρείν
Η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας έχει υποχωρήσει από το 9,8% το 2010, στο 7,8% σήμερα
H αύξηση της κατανάλωσης μπορεί να συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα "όπλα" της Κίνας και της κινεζικής οικονομίας την τελευταία δεκαετία, ωστόσο οι λιανικές πωλήσεις δεν αποτελούν τον κλάδο εκείνο που μπορεί να στηρίξει την περαιτέρω ανάκαμψη της κατανάλωσης στη χώρα.
Τα ανωτέρω επισημαίνει η Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, αποτιμώντας και αξιολογώντας ταυτόχρονα την πορεία της κινεζικής οικονομίας.
"Η αποδυνάμωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Κίνα, σε συνδυασμό με τα σοβαρά εμπόδια που θέτουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό το κινεζικό επιχειρείν", εκτιμά ο Richard Flax, στρατηγικός αναλυτής της Pimco.
"O κλάδος των λιανικών πωλήσεων στην Κίνα θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις", προσθέτει ο ίδιος.
Όπως σημειώνει στη συνέχεια ο Flax, η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας έχει υποχωρήσει από το 9,8% το 2010, στο 7,8% σήμερα, αποτυπώνοντας την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και το βάρος που έχει περάσει στο εισόδημα των Κινέζων.
"Ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων στην Κίνα, που δέχεται πιέσεις από τα μέσα του 2010 περίπου, θα συνεχίσει να υπο-αποδίδει", καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης