Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια τρίχρονη Παλαιστίνια νεκρή από Ισρηλινές αεροπορικές επιδρομές- Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία μεταξύ των δύο χωρών

tags :
Μια τρίχρονη Παλαιστίνια νεκρή από Ισρηλινές αεροπορικές επιδρομές- Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία μεταξύ των δύο χωρών
Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες συνολικά από τις επιθέσεις του Ιρσαήλ
(upd) Δύο Παλαιστίνιοι -ανάμεσά τους ένα κορίτσι τριών ετών- σκοτώθηκαν και τουλάχιστον εννέα τραυματίστηκαν σε σειρά αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για το θάνατο Ισραηλινού εργάτη από πυρά Παλαιστίνιου ελεύθερου σκοπευτή.
Πρόκειται για τη χειρότερη έξαρση βίας εδώ και μήνες στη μεθόριο, γεννώντας φόβους για την τύχη της εκεχειρίας που ισχύει μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για περισσότερο από έναν χρόνο.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της Γάζας, στις επιδρομές σκοτώθηκε ένα τρίχρονο κορίτσι και τραυματίστηκαν τρεις συγγενείς της, οι δύο ανήλικοι.
Ένας άνδρας σκοτώθηκε επίσης από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Γάζα. Συνολικά οι τραυματίες είναι εννέα, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση.
Νωρίτερα ένας Ισραηλινός άνδρας, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, χτυπήθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή ενώ εκτελούσε εργασίες συντήρησης.
Σε δηλώσεις του μετά τη δολοφονία του Ισραηλινού εργάτη, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είχε δεσμευθεί ότι «δεν θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια. Η πολιτική μας είναι να απαντάμε δυναμικά στις επιθέσεις. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα».

Πρώτη Ενημέρωση: 16:56

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης