Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τουρκικής υπηκοότητας
Κύκλωμα τούρκων δουλεμπόρων, που διακινούσαν παράνομους μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν, στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Αθηνών, νταλίκα τη στιγμή κατά την οποία επιβιβάζονταν στην καρότσα της επτά σύροι και αφγανοί μετανάστες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα.Οδηγός της νταλίκας ήταν ένας Τούρκος 41 ετών.
Παράλληλα, εντοπίστηκε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο ακόμη άτομα, που συνόδευαν την νταλίκα, ενώ συνελήφθη και τέταρτο άτομο το οποίο λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος. Και οι τέσσερις συλληφθέντες είναι τουρκικής υπηκοότητας.
Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι παράνομοι μετανάστες θα μεταφέρονταν στην Ιταλία, κρυμμένοι μέσα στην νταλίκα, η οποία ήταν φορτωμένη με σίδερα, ενώ μετά την άφιξή τους εκεί θα κατέβαλαν στους διακινητές συνολικά 5.000 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 2.570 ευρώ, 40 λίρες Τουρκίας και 12 κινητά τηλέφωνα, ενώ η νταλίκα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αδικήματος.
Σε βάρος των τεσσάρων Τούρκων, ηλικίας από 36 έως 48 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, η οποία είχε σκοπό τη διακίνηση και προώθηση παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες για τη δράση του κυκλώματος συνεχίζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης