Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ως το τέλος Ιανουαρίου οι εγγραφές των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ως το τέλος Ιανουαρίου οι εγγραφές των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Παράταση του εκπαιδευτικό υχρόνου ως τις 9 Αυγούστου αποφάσισε η Σύγκλητος
Ως το τέλος του Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σύμφωνα με απόφαση της συγκλήτου σε σημερινή της συνεδρίαση.
Εν τω μεταξύ η σύγκλητος στη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την παράταση του εκπαιδευτικού χρόνου ως τις 9 Αυγούστου, έτσι ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο.
Σχολιάζοντας την απόφαση της Συγκλήτου, πηγές του υπουργείου έκαναν λόγο για θετική συμβολή στην ομαλοποίηση της ακαδημαϊκής και διοικητικής λειτουργίας του ΕΚΠΑ. «Η διδασκαλία των 13 εβδομάδων ανά εξάμηνο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και λειτουργεί υπέρ των φοιτητών και όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Πάντως, τα τμήματα του ΕΚΠΑ θα αποφασίσουν αν θα ευθυγραμμιστούν με την απόφαση της συγκλήτου, καθώς η Νομική Σχολή έχει ήδη αποφασίσει πως το εξάμηνο έχει χαθεί, ενώ σήμερα ο πρόεδρός της Θ. Φορτσάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση της συγκλήτου, καθώς αυτή διεκόπη, για μια ακόμη φορά, από φοιτητές που θέλησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους χωρίς να έχουν προσκληθεί.
Σημειώνεται επίσης ότι η πρυτανεία του ιδρύματος εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι διοικητικοί υπάλληλοι που απήργησαν δεν έλαβαν μισθό για το χρόνο της απεργίας, με αποτέλεσμα για τον μήνα Σεπτέμβριο να περικοπούν 681.342 ευρώ και για το μήνα Οκτώβριο 836.338 ευρώ.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης