Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Oι κεντρικές τράπεζες μπορούν να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους χωρίς να προκαλέσουν κλυδωνισμούς στις αγορές

Fitch - Oι κεντρικές τράπεζες μπορούν να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους χωρίς να προκαλέσουν κλυδωνισμούς στις αγορές

Η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών παραμένει εξυπηρετική, σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης
Στο μικροσκόπιο του αμερικανικού οίκου Fitch μπαίνουν οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη, καθώς η νομισματική πολιτική διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς αγορές.
"Η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών παραμένει εξυπηρετική", εκτιμά η Fitch και τονίζει: Η σχετική ηρεμία που επικράτησε στις διεθνείς αγορές, στο άκουσμα της είδησης πως η Fed, η κεντρική αμερικανική τράπεζα, θα μειώσει κατά 10 δισ. δολάρια το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων υποδεικνύει πως οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη μπορούν να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους, χωρίς να προκαλέσουν τεράστια αβεβαιότητα και αναταραχή στις αγορές.
"Ωστόσο, η Fed, η ΕΚΤ, η Βank of Japan και η Bank of England συνεχίζουν να διοχετεύουν ρευστότητα στις οικονομίες τους. Μια ήπια αναταραχή είναι πιθανό να υπάρξει, όταν αυτά τα μέτρα θα τείνουν να αρθούν", σπεύδει να διευκρινίσει η Fitch.
Eστιάζοντας περαιτέρω στη δράση της ΕΚΤ, ο οίκος αξιολόγησης χαρακτηρίζει απίθανη μια αλλαγή στάσης, όσον  αφορά στη χαλαρή νομισματική πολιτική. Αντίθετα, η Fitch προβλέπει πως η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα παραμείνει χαλαρή και εξυπηρετική για ορισμένο χρονικό διάστημα ακόμη.
"Η αντιμετώπιση του κινδύνου του αποπληθωρισμού δεν αποκλείεται να καταστεί ύψιστη προτεραιότητα για την ΕΚΤ", διαμηνύει επίσης ο οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης