Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's - Πρώιμη η συζήτηση για το τέλος της ευρωπαϊκής κρίσης - Ορατός ο κίνδυνος για μεταρρυθμιστική κόπωση

Standard & Poor's - Πρώιμη η συζήτηση για το τέλος της ευρωπαϊκής κρίσης - Ορατός ο κίνδυνος για μεταρρυθμιστική κόπωση
Η μόχλευση στην Ευρωζώνη δεν έχει μειωθεί ακόμη, ενώ σωρευτικά το μέγεθος ιδιωτικού και δημοσίου χρέους παραμένει υψηλό, προειδοποιεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης
Περισσότερες από τις αναβαθμίσεις θα είναι οι υποβαθμίσεις κρατών, σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2014, προειδοποιεί σε νέα (ημερομηνίας 17/12) έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.
Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το 2014 θα είναι ένα έτος, όπου πάλι οι υποβαθμίσεις θα αποδειχθούν περισσότερες από τις αναβαθμίσεις.
Eστιάζοντας στη νέα αυτή έκθεσή της η S&P, στην πορεία της Ευρωζώνης, επαδιατυπώνει μια καίρια θέση της, ήτοι πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει ακόμη.
Όπως τονίζει ο οίκος αξιολόγησης, η Ευρωζώνη θα καταγράψει μια ήπια και αργή ανάκαμψη το 2014. Ωστόσο, πλέον η Ευρωζώνη διακατέχεται από μια σχετική σταθερότητα, γεγονός που αποδεικνύεται αυτόματα από τη μείωση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων.
"Mπορεί η πλειοψηφία των αξιολογήσεων στην Ευρωζώνη να εμφανίζει σταθερά outlook, κάθε διακήρυξη περί του τέλους της κρίσης είναι πρώιμη. Η ανεργία κινείται κατά μέσο όρο στο 12% στην Ευρωζώνη, ενώ σε ορισμένες χώρες έχει αγγίξει τα διπλάσια επίπεδα", σχολιάζουν οι αναλυτές της S&P.
Και προειδοποιούν: Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της μεταρρυθμιστικής κόπωσης στην Ευρωζώνη, αλλά και ο κίνδυνος εφησυχασμού, καθώς έχουν μειωθεί οι πιέσεις των διεθνών αγορών.
"Η μόχλευση στην Ευρωζώνη δεν έχει μειωθεί ακόμη, ενώ σωρευτικά το μέγεθος ιδιωτικού και δημοσίου χρέους παραμένει ακόμη υψηλό", σπεύδει να προειδοποιήσει ο οίκος.
Kαι τονίζει: Μέχρι στιγμής, η Ευρωζώνη έχει σημειώσει μικρή πρόοδο, στην κατεύθυνση αποδυνάμωσης της εξάρτησης μεταξύ κρατών και τραπεζών.
"Απαιτείται πολλή δουλειά να γίνει ακόμη, προτού διακηρύξουμε το τέλος της ευρωπαϊκής κρίσης", σημειώνει επίσης η Standard & Poor's. Η δουλειά αυτή περιλαμβάνει:
- την περαιτέρω τόνωση της ανταγωνιστικότητας
- την αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 8:11 18 Δεκεμβρίου 2013

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης